Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета

Поділитися
Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета © thefitindian.com
В одному з засобів від ожиріння вчені знайшли речовину, яка збільшує показники витривалості, завдяки чому професійні спортсмени відрізняються від звичайних людей.

Група вчених протестувала на тваринах дію хімічної сполуки, яка здатна зробити практично з будь-якої людини професійного атлета.

У теорії сполука могла б допомогти особам з ожирінням, ХОБЛом, застійною серцевою недостатністю, віковим виснаженням м'язових волокон. Спочатку SR9009, а так називається досліджувана сполука, розроблялася як засіб від ожиріння.

Сполука впливає на біологічний годинник. Вона зв'язується з молекулою "Rev-erbα", яка важлива для обміну ліпідів і цукру в печінці, виробництва жирових клітин і роботи макрофагів, що прибирають вмираючі клітини при запаленні.

Останні експерименти з SR9009 проводили фахівці під керівництвом експертів з Інституту Пастера Лілля. Було доведено: коли в організмі мишей не вистачало "Rev-erbα", знижувалася активність обмінних процесів у м'язах, що негативно відбивалося на бігу тварин.

А активація "Rev-erbα" за допомогою SR9009 дозволяла гризунам збільшити на 50% час бігу і відстань. По суті, миші отримували м'язи професійних бігунів. Більше того, експресія генів, дійсно, нагадувала схеми, що спостерігаються в організмі атлетів. Секрет у тому, що "Rev-erbα" впливає на клітини м'язів, одночасно створюючи нові мітохондрії ("енергетичні фабрики" клітин - прим. авт) і прибираючи дефектні версії.

Втім, поки не повідомляється, наскільки дане дослідження допоможе у боротьбі з допінгом або ж просто візьметься на озброєння виробниками дозволеної спортивної фармакології. !zn

Читайте також:

Китай звинуватили у виробництві практично всього допінгу у світі

Марафонці-сміливці зі всього світу пройдуть 4-денне випробування спекою в Долині Смерті

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта за допомогою рівнянь

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі