Володарями "спортивного Оскара" і найкращими спортсменами року стали легкоатлети

Поділитися
Володарями "спортивного Оскара" і найкращими спортсменами року стали легкоатлети "Спортивний Оскар" дістався легкоатлетам
Laureus World Sports Awards назвала найкращих спортсменів року. Цього разу "спортивний Оскар" пішов до легкоатлетів. Особливу увагу в цьому році також отримали атлети, що не представляють види спорту, які входять в олімпійську програму.

Престижну премію Laureus World Sports Awards 2013 у номінації "спортсмен року" отримав ямайський спринтер Усейн Болт. Серед жінок нагорода дісталася легкоатлетці з Великобританії Джесіці Енніс. Володар 22 олімпійських медалей плавець Майкл Фелпс зі США удостоєний премії у спеціально встановленій номінації "за виняткові досягнення у спорті".

Тринадцята щорічна церемонія вручення "спортивних Оскарів", яку вів знаменитий американський актор Морган Фрімен, відбулася у понеділок у Муніципальному театрі Ріо-де Жанейро.

Більшість номінантів передбачувано склали зірки лондонської Олімпіади минулого року, проте одна з найпрестижніших премій у галузі спорту не залишила без уваги і представників видів змагань і дисциплін, які не входять в олімпійську програму.

Так, найкращим представником екстремальних видів спорту названий австрійський скайдайвер Фелікс Баумгартнер. У жовтні минулого року він став першою людиною, яка подолала швидкість звуку під час вільного падіння з рекордної висоти в 39 км над територією штату Нью-Мексико (США).

Звання "команди року" здобула збірна європейських гольфістів. Премію "Спортсмен з інвалідністю року" вдруге здобув плавець-рекордсмен Даніель де Фарія Діас (Бразилія).

У номінації "прорив року" переміг британський тенісист Енді Мюррей. "Поверненням року" визнано виступ домініканського легкоатлета Фелікса Санчеса.

Імена лауреатів визначалися за підсумками голосування спортивного журі, що складається з 46 членів Світової академії спорту Laureus - найкращих спортсменок і спортсменів сучасності. !zn

Читайте також:

Бекхем очолив рейтинг найбагатших футболістів світу

У Японії виставлено на продаж відлиту з золота ступню Мессі

Марадона: Я - кращий за Мессі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі