Українська стрибунка Юлія Прокопчук завоювала бронзу ЧС, пропустивши вперед лише китаянок

Поділитися
Українська стрибунка Юлія Прокопчук завоювала бронзу ЧС, пропустивши вперед лише китаянок Юлій Прокопчук - бронзова призерка ЧС у Барселоні © bcn2013.com
На чемпіонаті світу з водних видів спорту українські спортсмени записали у свій актив уже третю медаль.

26-річна українка Юлія Прокопчук завоювала бронзову медаль чемпіонату світу з водних видів спорту, який у ці дні проходить у Барселоні. Спортсменка з Києва перемогла у змаганнях зі стрибків з 10-метрової вишки, пропустивши вперед лише безперечних лідерів цього виду китаянок.

Зазначимо, що для Прокопчук - це перша медаль чемпіонату світу в її кар'єрі. Раніше вона перемагала і ставала призеркою лише на європейських першостях. Перемога ж у змаганнях дісталася 14-річній китаянці Сі Яцзи, яка залишила позаду дворазову олімпійську чемпіонку Лондона Чен Жулінь.

Раніше у змаганнях на метровому трампліні срібло виграв українець Ілля Кваша, а у синхронному плаванні українська група була третьою у технічній програмі.

Прокопчук чудово виконала четвертий і п'ятий стрибки, випередивши у результаті британку Сару Берроу і Панаделу Рінонг з Малайзії.

"Я не можу повірити в це! Я завоювала медаль чемпіонату світу і це просто неймовірно", - радісно вигукнула після змагань українка, коментуючи свій виступ для офіційного сайту змагань.

"Чи можна випередити непереможних китаянок? Думаю, так. Але я не буду розкривати всі секрети. Постараємося добре підготуватися до Олімпіади в Ріо, щоб там перемогти спортсменок з Китаю і зійти на п'єдестал пошани".

Зазначимо, що на Олімпіаді у Лондоні Прокопчук під час змагань на 10-метровій вишці йшла у групі лідерів, однак зірвала останній стрибок і опинилася позаду всіх.

Стрибки у воду

Жінки

Вишка 10 м. Індивідуальні стрибки

1. Сі Яцзи - 392,15

2. Чен Жолінь (обидві - Китай) - 388,70

3. Прокопчук (Україна) - 358,40...

Також у фіналі 26 липня виступлять українці Ілля Кваша та Олексій Горшковозов - українці посперечаються за медалі в індивідуальних стрибках на триметровому трампліні. Ганна Письменська та Олена Федорова виступлять у кваліфікації цього ж виду програми у жінок.

Відзначимо, що в медальному заліку Україна поки на 11-му місці, щоправда завоювати нагороди українці все ще можуть у змаганнях з плавання, які стартують наступного тижня.

Читайте також:

Олімпійський чемпіон Майкл Фелпс спростував чутки про своє повернення

Українські стрибуни перемогли на етапі Світової серії, випередивши фаворитів з Китаю

Найкращі і найбільш незвичайні фото чемпіонату світу з синхронного плавання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі