"Донбас" здобув дві перемоги поспіль, забивши більше, ніж у п'яти попередніх матчах

Відео
Поділитися
"Донбас" здобув дві перемоги поспіль, забивши більше, ніж у п'яти попередніх матчах "Донбас" здобув дві перемоги поспіль © hcdonbass.com
Донецька команда проявила гарну результативність, здобувши дві важливі перемоги

Єдиний представник України у Континентальній хокейній лізі донецький "Донбас" здобув дві домашні перемоги в регулярному чемпіонаті, закинувши у двох матчах 9 шайб: перед українцями не вистояли новокузнецький "Металург" - 5:1 і "Салават Юлаєв" 4:2.

Підопічні Андрія Назарова проявили неабияку результативність, закинувши більше, ніж у п'яти попередніх поєдинках.

Втім, шайби на різний смак і красива гра не дозволили "Донбасу" поліпшити свої позиції у турнірній таблиці конференції Захід: після 29 ігор донецькі хокеїсти набрали 48 очок і розмістилися лише на 6-му місці. Лідирують, як і раніше, СКА із Санкт-Петербурга (68 пунктів), московське "Динамо" (64) і "Динамо" з Риги (57).

Матчі у Донецьку показали, що "Донбас" поступово налагоджує гру у нападі, адже до цього останній результативний поєдинок відбувся у кінці жовтня, коли донеччани обіграли 5:1 хабаровський "Амур". Однак тоді, вже за день "червоно-чорні" поступилися "Сибіру", лише одного разу засмутивши суперника закинутою шайбою.

Пішла результативна гра у п'ятірки Федотенка (три голи з "Кузнею"), як естафету перехопили інші хокеїсти - ланка українців Торяник - Бєлухін - Захаров. У поєдинку з потужним "Салаватом Юлаєвим" "молодь", як їх називає Назаров, забили важливий гол наприкінці другого періоду, фактично збентеживши суперника.

Відзначимо, що на сьогоднішній день головним бомбардиром "Донбасу" є Максим Якуценя - на його рахунку 18 (7+11) очок, тоді як у Лукаша Кашпара і Євгена Дадонова - по 9 закинутих шайб і лідерство в перегонах командних снайперів.

Команді Назарова, яка має найменшу кількість пропущених шайб на Заході, необхідно налагодити баланс між атакою і обороною, і тоді вона може впевнено підійти до старту плей-офф і з хорошим настроєм почати боротьбу за Кубок Гагаріна. Фактично на сьогоднішній день головними конкурентами донеччан можна вважати хорватсьий "Медвешчак", ярославський "Локомотив" і московський "Спартак". Враховуючи характер хорвато-американців і досвід ярославців, можна сміливо стверджувати, що саме ця команди будуть претендувати на те, щоб посунути "Донбас" з його позицій.

У цьому зв'язку дуже важливим для "Донбасу" стане відрізок на початку січня - тоді українці зіграють у Хорватії і приймуть "Спартак" у Донецьку, і все це - протягом трьох днів.

Необхідно перемагати донецькій команді у наступних двох поєдинках - з магнітогорським "Металургом" і нижнекамським "Нафтохіміком". Ігри відбудуться відповідно 26 і 28 листопада. !zn

Читайте також:

"Донбас" поступився "Нафтохіміку", не закинувши жодної шайби

Один з кращих українських хокеїстів розкритикував футболістів за симуляції

Ягр повторив снайперський рекорд НХЛ легендарного Маріо Лем'є (ВІДЕО)

В Ризі перед початком матчу КХЛ на льоду розгорнули свастику у ширину всієї площадки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі