"Донбас" поступився одній з найгірших команд КХЛ, "обезголовленій" за три години до матчу

Поділитися
"Донбас" поступився одній з найгірших команд КХЛ, "обезголовленій" за три години до матчу © hcdonbass.com
Донецькі хокеїсти не змогли нічого вдіяти з насиченою обороною "Атланта" з Підмосков'я. Суперник донеччан, між тим, зумів перемогти без головного тренера на лаві.

Донецький "Донбас" зазнав третьої поразки у чемпіонаті Континентальної хокейної ліги, поступившись на виїзді підмосковному "Атланту" 0:1.

Підопічні Андрія Назарова пропустили шайбу на початку другого періоду і за час, що залишився, так і не зуміли розкрити оборону суперника. Донеччани опустилися на 8-ме місце у турнірній таблиці конференції "Захід".

Напередодні поєдинку, а точніше всього за кілька годин, чутки про можливе звільнення головного тренера "Атланта" Сергія Свєтлова, підтвердилися на офіційному рівні: керівництво клубу виявилося незадоволеним стартом колективу, який набрав всього одне очко за п'ять поєдинків. При цьому Свєтлов, олімпійський чемпіон-1988 у складі збірної СРСР, явно не був готовий до такого повороту подій, відмовившись від будь-яких коментарів. В такій ситуації "Атлант" міг або здобути довгоочікувану перемогу, або продовжити падіння.

Проте, як показує досвід, найчастіше психологічний тиск необхідний у подібних ситуаціях. Ось і підмосковній команді тренерська відставка пішла на користь: принаймні почали поєдинок "синьо-жовті" дуже потужно. А "Донбас", який зазнав епідемії травм, виявився неготовим до такої активності з боку суперника.

Якщо б не впевнені дії канадського воротаря Майкла Лейтона, в першому періоді господарі льоду кілька разів вразили б ціль. Схоже, що поступово досвідчений канадець приходить у хороші кондиції і його досвід гри у декількох колективах НХЛ незабаром стане в нагоді "Донбасу". Однак він був безсилий на 24-й хвилині поєдинку, коли захисник "Атланта" Віталій Новопашин кинув, а Лейтон був дезорієнтований, тому не помітив добивання шведа Андреаса Енгквіста - 1:0.

Примітно, що головний тренер "Донбасу" Андрій Назаров після матчу відзначив хороші дії в обороні, незважаючи на те, що в попередніх п'яти поєдинках його підопічні пропустили 15 шайб. Але при цьому, вважає Назаров, основною причиною поразки можна назвати погану реалізацію. Адже до цього "Донбас" явно не був аутсайдером за кількістю голів у ворота суперника.

Донеччани обрушили на ворота суперника град кидків (14 у другому періоді і 7 у третьому), але так і не зуміли "розпечатати" Станіслава Галімова.

Наступний матч донеччани проведуть 20 вересня - у Череповці їм буде протистояти "Северсталь", команда, яку в минулому сезоні успішно тренував саме Андрій Назаров.

Зазначимо, що запасним воротарем донецької команди був 18-річний Михайло Шевчук, який в основному в нинішньому сезоні виступав у Молодіжній хокейній лізі. У минулому році молодого голкіпера було визнано найкращим у своєму амплуа на молодіжному чемпіонаті світу в Донецьку (дивізіон 1В). До речі, його команда "Молода Гвардія" у першості КХЛ займає на сьогоднішній день 19-те місце серед 40 колективів. !zn

Читайте також:

Українець Понікаровський відправився у СКА слідом за суперзіркою Ковальчуком

Добкін повідомив про припинення існування хокейного клубу у Харкові

Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі