"Будівельник" зробив перший крок до захисту чемпіонського титулу

Поділитися
"Будівельник" зробив перший крок до захисту чемпіонського титулу © iSport.ua
Кияни з перемоги розпочали фінальну серію Суперліги проти южненського "Хіміка". Тепер для завоювання золотих медалей чинному володареві титулу необхідно ще двічі обіграти опонента.

У першому матчі фінальної серії баскетбольної Суперліги до трьох перемог "Будівельник" у Южному обіграв місцевий "Хімік" 65:74.

Кияни зломили опір суперника у другій половині поєдинку, і здобули важливу перемогу на старті серії, в якій їм доводиться захищати свій титул. Друга гра відбудеться 8 травня в Южному, однак очевидно, що "Хімік", поступившись супернику в першому матчі, втратив перевагу свого майданчика.

Поєдинок баскетболісти почали на рівних з невеликою перевагою господарів. Щоправда, проблема "Хіміка" полягала у фолах, які швидко набрали "великі" гравці команди. Зокрема, Фрейманіс і Завадський. Однак отримати вигоди зі штрафних кидків "Будівельник" не зміг. А враховуючи втрати киян, "Хімік" зумів забезпечити собі невелику перевагу перед великою перервою - 39:33.

Втім, після відпочинку глядачі побачили зовсім інший "Будівельник". Кияни заграли у свій баскетбол, який не раз їм приносив результат. Щільний захист плюс швидкий перехід в атаку стали запорукою успіху гостей. Саммерс, Лавринович і один з кращих у складі "Будівельника" в плей-офф Стрельнієкс здійснили ривок, відірвавшись на 10 очок.

Щоправда, на початку четвертого періоду Рябчук, набравши сім очок поспіль, подарував надію "Хіміку". Але столичні баскетболісти швидко прийшли до тями після тайм-ауту від Айнарса Багатскіса, і за рахунок впевнених дій довели матч до перемоги.

"Хімік" (Южний) - "Будівельник" (Київ) - 65:74 (19:17, 20:16, 11:24, 15:17)

Х: Ділейні (11 + 6 передач), Попов (0 + 5 підбирань), Шулер (7 + 5 підбирань + 4 втрати), Тревіс (9 + 5 підбирань), Завадський (2) - старт; Фрейманіс (12), Гейтенс (8 + 5 передач), Рябчук (7), Коваленко (7), Пустовий (2), Конєв (0).

Б: Стрелнієкс (16 + 7 передач), Неруш (0), Горбенко (3), Саммерс (21 + 14 підбирань + 4 втрати), Лавринович (22) - старт; Мінард (8 + 5 передач), Шаленга (3), Анісімов (1), Дроздов (0).

Кидки з ближньої та середньої дистанції: 17/42 (40%) - 16/34 (47%).

Кидки з дальньої дистанції: 6/25 (24%) - 8/20 (40%).

Штрафні кидки: 13/16 (81%) - 18/26 (69%).

Підбори: 36-40; передачі: 18-18; втрати: 10-15.

Відзначимо, що в протистоянні за бронзу маріупольський "Азовмаш" здобув дві домашні перемоги над "Донецьком" (82:61 82:73) і практично забезпечив собі перемогу в серії. Третя гра відбудеться 8 травня в Донецьку. !zn

Читайте також:

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютний сезон українського баскетбольного таланту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі