"Хімік" дійшов до історичного фіналу Суперліги без жодної втрати

Поділитися
"Хімік" дійшов до історичного фіналу Суперліги без жодної втрати © iSport.ua
Южненці виграли півфінальну серію проти "Донецька" у трьох поєдинках. Київський "Будівельник" трохи затримався: у Маріуполі "будівельники" програли "Азовмашу" і тепер ризикують втратити перевагу, здобуту в Києві.

Южненський "Хімік" розібрався з БК "Донецьк" у третьому матчі півфінальної серії Суперліги до трьох перемог 91:79, і вперше у своїй історії вийшов до фіналу українського елітного дивізіону.

У вирішальному матчі за золото южненці зустрінуться з переможцем пари "Будівельник" - "Азовмаш", в якій, незважаючи на дві домашні перемоги киян, ще нічого не зрозуміло: маріупольці виграли третій поєдинок у себе на майданчику 91:73.

Четвертий матч серії відбудеться у Маріуполі 29 квітня.

Южненці заслужено і логічно вперше в історії подолали бар'єр півфіналу. Досі команді з Одеської області ніяк не вдавалося позбутися ярлика третьої команди - як футбольному "Металісту". Однак стабільне фінансування, налагоджена клубна політика, в тому числі і селекційна, відмінна тренерська робота подарували армії вболівальників з промислового містечка на Чорному морі радісні емоції.

Втім, в Донецьку все для них склалося не так гладко, як очікувалося. Після гідної стартової чверті гості провалилися у другій 10-хвилинці, програвши її з різницею в 12 очок. Але в підсумку, лідери "Хіміка" зробили свою справу і дотиснули суперника після великої перерви.

Чого не скажеш про лідерів "Будівельника": легіонери провели матч по-різному - ДаХуан Саммерс набрав 19 очок, а Даріуш Лавринович був блідою тінню самого себе, не тільки не виконавши свою звичайну роботу з набору ігрових балів, але і дав розгулятися під кільцем "великих" суперника - Кирилу Натяжку і Ігорю Зайцеву. Як підсумок, команда Звєздана Мітровіча легко скористалася проблемами киян.

"Будівельник" має непогані шанси завершити серію вже в четвертій грі - про це свідчить хоча б статистика минулого сезону, коли команди зустрічалися у фіналі. Однак для цього киянам необхідно залишити всі проблеми за межами майданчика і зосередитися на поставленій меті. !zn

Читайте також:

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Україна в сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі