"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Поділитися
"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України © http://budivelnyk.ua
Кияни здобули перший трофей у напруженому сезоні, вигравши його в боротьбі з принциповим суперником.

Київський "Будівельник" став переможцем Фіналу 4 Кубка України з баскетболу, який 8-9 лютого відбувся у столиці.

На майданчику Палацу спорту кияни спочатку здолали дніпродзержинський "Дніпро-Азот", а потім у драматичному вирішальному поєдинку не залишили шансів БК "Донецьк" - 96:88.

Таким чином, "Будівельник" завоював вже третій в історії Кубок України - раніше столична команда виграла трофей в 1995 і 1996 роках. Відзначимо й те, що в 2012 році кияни вигравали Кубок Суперліги, в якому брали участь лише клуби елітного дивізіону і який деякий час був одним з престижних національних турнірів.

У нинішньому сезоні Кубок України проводився на високому рівні - до клубів вищої ліги додалися і елітні команди Суперліги. Вінцем розіграшу повинен був стати Фінал 4-х, який за форматом відповідав провідним клубним змаганням в Європі.

Кияни не зустріли особливого опору з боку аутсайдера Суперліги "Дніпро-Азоту" з Дніпродзержинська - 100:74. У поєдинку взяв участь форвард "будівельників "Артур Дроздов, який відновився після травми, набрав 10 очок і зібрав 7 підбирань. В іншому півфіналі "Донецьк" зломив опір "Говерли" з Івано-Франківська - 84:77.

Фінал виправдав очікування численних уболівальників - команди не стали "закриватися" і зіграли в атакуючий баскетбол. У підсумку, після першої половини на табло горіли цифри 53:50 на користь "Будівельника". А могло бути й інакше, якби кияни зіграли надійніше в обороні і зберегли перевагу, здобуту в стартовій чверті. Після перерви "Донецьк" навіть зумів вийти вперед - автором вдалого відрізка став колишній гравець київської команди Георгій Цинцадзе.

Проте американські легіонери "Будівельника" Рікі Мінард і ДаХуан Саммерс зуміли повернути перевагу своєї команди і довели гру до перемоги. Примітно, що найкращим гравцем фінального турніру було визнано центрового "будівельників" Даріуша Лавриновича, який на відміну від інших лідерів киян зіграв лише один матч із двох.

Відзначимо, що в чемпіонаті Суперліги "Будівельник" йде на 4-му місці, поступаючись на два очки саме "Донецьку", який розмістився на другій сходинці. Перший - "Хімік", а треті - баскетболісти "Одеси". !zn

Читайте також:

Чорногорський тренер-рекордсмен очолив "Азовмаш"

Франція має намір провести Євробаскет-2015 замість України

Україну можуть позбавити права провести Євробаскет-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі