Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютний сезон українського баскетбольного таланту

Поділитися
Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютний сезон українського баскетбольного таланту © nba.com
Станіслав Медведенко, який двічі перемагав в чемпіонаті Національної баскетбольної асоціації вважає, що український проспект Олексій Лень провів хороший сезон в кращій лізі світу.

Дворазовий чемпіон Національної баскетбольної асоціації у складі "Лос-Анджелес Лейкерз" Станіслав Медведенко проаналізував дебютний сезон в НБА Олексія Леня.

Нагадаємо, що 20-річний Лінь був обраний на драфті НБА влітку 2013 року під номером 5, що виявилося кращим показником для європейського баскетболіста. Пізніше він підписав контракт з "Фінікс Санз", який до останнього боровся за місце в плей-офф, однак так і не пробився у вирішальну стадію змагання.

"Цей сезон для Льоня потрібно розцінювати як перший і розуміти, що у нього були операції на ногах і потім довгий відновлення. Так, він десь менше грав, але в цілому для дебютного сезону - цілком нормально, цей досвід можна назвати позитивним, - зазначив один з асистентів головного тренера збірної України Майка Фрателло.

"У нього дуже великий талант, гарне тіло, є м'якість, є кидок - ці моменти потрібно вдосконалювати і надалі. Звичайно, над фізикою треба попрацювати, урізноманітнити технічні моменти гри центрового. Перед ним - великий фронт роботи. Враховуючи те, що в "Фініксі" на позиції центрового залишилися тільки він і Пламли, в принципі, можна сказати, що "Санз" - його команда. Я розраховую на те, що в наступному сезоні у нього не буде травм, він отримає свій час, стабільне місце в складі і буде набирати свої очки і підбори", - зазначив Медведенко.

Додамо, що в нинішньому сезоні Лінь виходив на паркет 41 раз (з них - 3 в стартовому складі). Його статистика - в середньому 8,4 хвилини, 2,1 2,3 очка і підбору.

Медведенко уклав, що Лінь став би хорошим підсиленням для збірної України, яка в кінці літа дебютує на чемпіонаті світу в Іспанії. Однак, за його словами, все буде залежати настрою самого гравця, а також ситуації в країні. !zn

Читайте також:

Травма баскетболісти Кобі Брайанта стала найдорожчою в історії НБА

Минулорічний фінал Суперліги повториться на стадії 1/2 фіналу

Інвестори Євробаскету-2015 обурені заявами Лубківського про відмову від турніру

У США встановлений світовий рекорд по дальності баскетбольного кидка (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі