"Будівельник" вдруге поспіль вийшов у фінал Суперліги

Поділитися
"Будівельник" вдруге поспіль вийшов у фінал Суперліги © http://budivelnyk.ua
Кияни зробили правильні висновки з поразки дводенної давності і дотиснули "Азовмаш" на гостьовому майданчику в четвертій грі серії. За чемпіонство Суперліги "будівельники" зіграють з южненським "Хіміком".

Київський "Будівельник" здолав маріупольський "Азовмаш" 92:81 у четвертому матчі півфінальної серії до трьох перемог і кваліфікувався у вирішальну стадію плей-офф Суперліги України.

Чинні чемпіони битимуться за черговий титул з южненським "Хіміком", який вперше в своїй історії вийшов у фінал. Маріупольці зіграють за бронзу з невдахою іншої серії БК "Донецьк".

Нагадаємо, що в минулому сезоні "Будівельник" обіграв у фінальній серії до чотирьох перемог маріупольський "Азовмаш" - для визначення переможця командам знадобилися всі сім ігор.

Після ураження з досить солідною перевагою маріупольці отримали психологічну перевагу. Адже в нинішньому сезоні київська команда рідко дозволяли суперникам вже стільки вольностей. З іншого боку, як це часто бувало - й на євроарені, і в національних змаганнях, кияни показували характер і збиралися після невдалих матчів, у яких траплялися поразки і гірше маріупольського.

І все-таки об'єктивні фактори - глибина складу, досвід і майстерність - зіграли за "Будівельник". Єдиними ворогами киян у цей вечір могли стати лише власна розхлябаність і втрата концентрації. Благо для команди Айнарса Багатскіса, що такий епізод виявився короткочасним і стався в той момент, коли у маріупольців залишалося зовсім мало часу. "Будівельники" вели 81:57, однак протягом декількох хвилин комфортну перевагу растяло на очах. У "Азовмаша" пішли дальні кидки і незабаром відставання скоротилося до 12 очок за три хвилини до сирени.

Проте ближче гості до себе опонента не підпустили - вдалі дії Даріуша Лавриновича і Стрелниекса остудили запал суперника.

"Азовмаш" - "Будівельник" - 81:92 (21:25, 13:17, 25:21, 28:19)

"Азовмаш": Слипенчук (3 + 4 передачі), Луценко (2 + 3 перехоплення), Пустозвонов (15), Ясиненко, Натяжко (23 + 7 підбирань) - старт; Белла, Забірченко (9 + 8 передач), Зайцев (20), Лукашов (9)

Головний тренер: Звездан Мітровіч.

"Будівельник": Стрелниекс (16 + 7 передач + 6 втрат), Неруш (11), Горбенко (8 + 2 блок-шота), Саммерс (25 + 7 підбирань + 4 перехоплення), Лавринович (14 + 5 підбирань + 4 втрати) - старт; Шаленга (11), Анісімов (7 + 5 підбирань), Лебединцев.

Головний тренер: Айнарс Багасткис.

Рахунок у серії: 1-3 (перший матч - 43:76, другий - 63:75, третій - 91:73).

Зазначимо, що перший матч фінальної серії до трьох перемог відбудеться 6 травня у Південному - у "Хіміка" завдяки перемозі в регулярці є перевага свого майданчика. Бронзове протистояння почнеться на день раніше в Маріуполі. !zn

Читайте також:

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Збірна Украиїни відкриє чемпіонат світу з баскетболу

Інвестори Євробаскету-2015 обурені заявами Лубківського про відмову від турніру

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютному сезоні українського баскетбольного таланту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі