Автобіографія Фергюсона стала документальною книгою, що продається найшвидше за 15 років

Поділитися
Автобіографія Фергюсона стала документальною книгою, що продається найшвидше за 15 років © soccerbyives.net
Історія одного з найуспішніших футбольних тренерів Великобританії викликала підвищений попит на книжковому ринку.

Нещодавно побачила світ автобіографічна книга колишнього головного тренера "Манчестер Юнайтед" Алекса Фергюсона і відразу встановила рекорд за швидкістю продажів.

Вона стала документальною книгою, що продається найшвидше відтоді, як у 1998 році став вестись підрахунок цього показника. З часу виходу "Моєї автобіографії" на початку жовтня було продано понад 115 тисяч примірників. Британська преса зазначає, що бестселер Фергюсона випередив зокрема й історію життя колишнього прем'єра Великобританії Тоні Блера.

До речі, витяги з книги Фергюсона, в якій він докладно описує своє спортивне життя, вже встигли викликати суспільний резонанс. Зокрема, наставник "Ліверпуля" Брендан Роджерс, а також екс-хавбек МЮ Оуен Харгрівз висловили незгоду з деякими думками в автобіографії, в яких Фергі обговорював роботу своїх колег. Проте Фергюсон відразу ж знайшов, що відповісти, заявивши, що написав книгу для вболівальників, а не для преси.

"Я написав цю книгу для вболівальників - щоб дати їм зрозуміти, чому я приймав те чи інше рішення. Вона для того, щоб люди зрозуміли, як важко працювати у "Манчестер Юнайтед". Це великий клуб, найбільший у світі, і тут завжди від тебе чекають чогось особливого", - сказав Фергюсон.

Нагадаємо, 2013 рік став у житті Фергюсона одним з ключових моментів - після того, як наставник привів "Манчестер Юнайтед" до 20-го чемпіонства в Англії, він оголосив про завершення тренерської кар'єри, а його місце на тренерському містку зайняв Девід Мойес. До речі, Фергюсон є одним з претендентів на отримання традиційної премії ФІФА найкращому тренеру року.

Слід зазначити, що у МЮ Фергюсон пропрацював понад 25 років - починаючи з 1986 року. З роботою шотландського фахівця пов'язані успіхи команди на стику століть.

Нагадаємо, що "Манчестер Юнайтед" є суперником "Шахтаря" у груповому турнірі Ліги Чемпіонів - 2 жовтня донеччани в Донецьку зіграли внічию 1:1 з МЮ, однак при цьому "Червоні дияволи" лідирують у групі А. !zn

Читайте також:

Колишній наставник МЮ Алекс Фергюсон відмовився почати політичну кар'єру

Луческу вважає, що проблеми "Манчестер Юнайтед" - через відхід Фергюсона

В "Манчестер Юнайтед" оголосили про більш ніж 500-відсоткове збільшення прибутку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі