Опозиція наполягає на проведенні виборів Київради і мера столиці

Поділитися
Опозиція наполягає на проведенні виборів Київської міської ради і мера столиці, і критикує наміри не проводити вибори до Тернопільської обласної ради і мера Севастополя.
Опозиція наполягає на проведенні виборів Київської міської ради і мера столиці, і критикує наміри не проводити вибори до Тернопільської обласної ради і мера Севастополя.«Ми звертали і будемо звертати увагу на те, що вважаємо ненормальним, коли проходять вибори по всій Україні, а в якихось регіонах не проходять», - заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко на прес-конференції у четвер, 26 серпня. Він нагадав про наміри не проводити вибори мера Києва і Київради, а також зазначив, що в законопроекті про внесення змін до закону про місцеві вибори є норми, якими пропонується не проводити вибори до Тернопільської облради, а також мера Севастополя до прийняття закону, що регулює здійснення самоврядування в місті. «Ми розуміємо, що у нас шансів провести це рішення немає. Але з політичної і суспільної точки зору, було б абсолютно справедливо, щоб був обраний і новий склад Тернопільської облради, і, врешті-решт, ми б дали можливість Леоніду Черновецькому (нинішній мер Києва) довше залишатися в Швейцарії і не нервувати ... оскільки тепер у нього серйозна проблема. Існує електронний підпис, а він, ймовірно, поставив повітряний підпис щодо проведення сесії», - сказав Томенко. «Я запитав у реальних керівників КМДА, які є нові технології підписувати документи з Швейцарії. Ніхто мені нічого не сказав», - додав він. «Кияни мають право обрати київського міського голову, а не чекати, поки рейтинги Попова, Петрова, або Іванова наберуть таку вагу, щоб він переміг. Наш підхід такий: вибори мають проходити по всій території України і проходити 31-го жовтня», - зазначив Томенко. Він повідомив також, що фракція БЮТ має намір брати участь у позачерговому засіданні парламенту 30 серпня, щоб контролювати, які поправки будуть внесені до закону про місцеві вибори. «Я хочу сказати, що опозиція в цілому, і БЮТ зокрема, активно братимуть участь у сесії», - сказав заступник голови Ради. Нагадаємо, законопроект про місцеві вибори, що дозволяє «молодим» партіям балотуватися на місцевих виборах, зареєстрований в Раді. Його розгляд заплановано на 30 серпня. Як повідомляло «Дзеркало тижня», рішення внести зміни до закону про місцеві вибори, який зазнав різкої критики опозиції і експертів, прийняв президент України Віктор Янукович. Вчора голова держави провів зустріч з членами ради коаліції «Стабільність і реформи», на якій було прийнято рішення про підтримку коаліцією даної ініціативи президента. Вибори до місцевих органів влади відбудуться 31 жовтня 2010 року.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі