Президент просить доопрацювати проект держбюджету-2007

Поділитися
Президент України Віктор Ющенко звернувся до Кабінету міністрів з проханням доопрацювати проект державного бюджету на 2007 рік з урахуванням своїх пропозицій...

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Кабінету міністрів з проханням доопрацювати проект державного бюджету на 2007 рік з урахуванням своїх пропозицій. В іншому разі глава держави буде змушений скористатися правом вето на закон про держбюджет. Про це говориться в його листі до прем’єр-міністра Віктора Януковича, повідомила в п’ятницю прес-служба глави держави.

За словами В.Ющенка, глибокий аналіз свідчить, що проект документа не містить чіткої стратегії досягнення проголошених цілей, а в окремих випадках суперечить задекларованим пріоритетам уряду стосовно бюджетної політики на 2007 рік. Серед цих пріоритетів — створення умов для інноваційно-інвестиційного розвитку економіки, забезпечення макроекономічної стабільності, підтримка підприємництва, вирівнювання податкового навантаження, справедлива соціальна політика.

Глава держави зазначив, що ці наміри цілком збігаються з його баченням бюджетної політики і положеннями Універсалу національної єдності. «Однак тільки декларувати правильну політику недостатньо», — підкреслив він.

На переконання президента, проект бюджету є кроком назад у частині забезпечення прозорості в управлінні бюджетними ресурсами. Переважна більшість бюджетних програм із підтримки економіки не має інноваційної спрямованості, а фінансування реальних інноваційних проектів украй низьке.

В.Ющенко також застеріг від того, щоб бюджетне інвестування в економіку не стало «ареною політичного лобіювання, посилення залежності місцевої влади від центральної, сплеску корупції та інших зловживань». У проекті бюджету інвестиційні кошти не мають адресного призначення, а спрямування на інвестиції надходжень від приватизації, що збільшилися в п’ять разів порівняно з поточним роком, є малореальним, зазначив він.

Замість задекларованих намірів знизити і вирівняти податкове навантаження, урядовий проект передбачає зменшення податків лише для невеликої групи підприємств, підкреслив президент.

В.Ющенко також висловив серйозні зауваження щодо соціальної та гуманітарної політики, зокрема вказав на зменшення витрат на соціальний захист і забезпечення. «При цьому уряд збільшує фінансування приватних суб’єктів економіки», — підкреслив президент.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі