Проект Партії регіонів міняє умови проведення місцевих виборів

Поділитися
Виборчі комісії під час місцевих виборів прийматимуть рішення простою більшістю присутніх, а непідписання протоколів окремими членами не матиме правових наслідків...

Виборчі комісії під час місцевих виборів прийматимуть рішення простою більшістю присутніх, а непідписання протоколів окремими членами не матиме правових наслідків. Відповідні норми містяться в законопроекті про вибори депутатів місцевих рад, створеному в Партії регіонів.

«У день голосування, підрахунку голосів і встановлення результатів виборів рішення ухвалюється більшістю голосів від присутніх членів комісії, незалежно від кількості присутніх на засіданні виборчої комісії членів комісії. Непідписання протоколу окремими членами виборчої комісії не спричиняє правових наслідків для дійсності протоколу», — передбачає проект.

Крім того, законопроект передбачає неможливість визнання виборів недійсними у випадку, якщо кандидат, що допустив навіть значні порушення, не виявився переможцем.

«Не можуть бути підставою для визнання недійсними виборів (…) порушення вимог цього закону, які мали на меті примусити чи примусили виборців голосувати за кандидатів, якщо вони не були обрані у відповідному виборчому окрузі», — значиться в проекті.

Дана норма, на думку аналітиків, створює значні можливості для використання «технічних» кандидатів, які зможуть з грубими порушеннями виборчого законодавства впливати на волевиявлення на користь певних «прохідних» кандидатів.

Докладніше читайте в статті Сергія Рахманіна «Законний вибір» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі