UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луческу пояснив невдачу збірної України поганим суддівством

Головний тренер "Шахтаря" вважає, що українська збірна могла вийти на чемпіонат світу у Бразилії, але їй завадили у тому числі й арбітри.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу напередодні матчу 17-го туру чемпіонату України з "Севастополем" звернув увагу на не найкращий психологічний і фізичний стан своїх гравців, що брали участь у поєдинках за українську збірну, яка намагалася пробитися на чемпіонат світу-2014 через стикові ігри.

Наставник впевнений, що у невдачі збірної України у поєдинку з Францією важливу роль зіграли помилки суддів.

"Коли програється такий матч, втома у футболістів дублюється - як психічна, так і фізична. Дуже шкода, що не вийшло, але життя триває. Зазвичай кажуть, що у мене щось з арбітрами. Але судді дуже велику роль зіграли в тому, що Україна не пройшла далі!", - вважає Містер.

"Був фол на Безусі у штрафному майданчику Франції - це чистий пенальті. І якщо в моменті, коли арбітри не зарахували чистий гол у ворота України, був хаотичний рух і, напевно, важко було встежити, то в голі з офсайду дуже чітко видно, що француз, який забивав, був у найчистішому положенні поза грою. І не було фолу на Рібері, коли Хачеріді видаляли з поля! Рібері - великий гравець, але з його боку було багато провокацій у цьому матчі. Так, це елементи, які мають місце в матчах, але в цьому випадку вони мали визначальний характер. Все-таки українці до кінця намагалися пройти далі, але почали гру дуже скромно і з великим острахом. Для українського футболу, звичайно, це була б велика реалізація ідей", - упевнений румунський фахівець.

Нагадаємо, за сумою двох зустрічей французи виявилися сильнішими за українців (3:2) і кваліфікувалися на першість планети в Бразилії. Ряд фахівців в Україні, в тому числі і головний тренер Михайло Фоменко вважає, що неправильне суддівство позначилося на діях "синьо-жовтих". Зокрема, другий гол французів на 34-й хвилині було забито з положення поза грою.

Раніше повідомлялося, що у Федерації футболу України готові продовжити співпрацю з Михайлом Фоменком. !zn

Читайте також:

Збірна Уругваю офіційно оформила вихід на чемпіонат світу

Збірна Франції - "темна конячка" чемпіонату світу

Ібрагімович впевнений, що без нього чемпіонат світу не буде таким видовищним

Блаттер запропонував відмовитися від проведення стикових матчів у відбіркових турнірах