МОЗ Польщі прогнозує значне зростання смертей від COVID-19 у країні

Поділитися
МОЗ Польщі прогнозує значне зростання смертей від COVID-19 у країні Фото: s13
Пандемія коронавірусу в країні набирає обертів.

З суботи Варшава майже напевно буде в жовтій зоні карантину – на понад 100 повітів країни чекають обмеження.

Про це 7 жовтня заявив речник Міністерства охорони здоров'я Войцєх Андрусевич, повідомляє українська служба Польського Радіо.

Міністерство охорони здоров'я Польщі заявило, що лабораторні дослідження підтвердили зараження ще в 3 003 осіб. 75 пацієнтів вже померли від COVID-19. Це найбільша кількість заражень та смертей від початку пандемії.

"Станом на суботу в червоній та жовтій зонах є 51 повіт - там застосовуються додаткові обмеження - 17 у червоній та 34 у жовтій. Червона зона включає, зокрема, Сопот, а жовта зона - Ґданськ, Ґдиню, Жешув, Кельце, Новий Сонч та Щецин. Варшава позначена як місто з так званим попередженням", - заявив Андрусевич.

У червоній зоні також з’явиться нове обмеження - робота ресторанів, пабів та барів до 22:00. Обов'язок закривати рот і ніс на відкритому повітрі, в свою чергу, буде продовжений і застосовуватиметься також у жовтій зоні, а не тільки в червоній зоні.

Речник Міністерства охорони здоров’я Войцєх Андрусевич заявив, що найближчими днями ми матимемо справу з досить великою кількістю смертей. У середу відомство здоров’я повідомило про 75 смертей, а напередодні - про 58.

З початку епідемії в Польщі було підтверджено понад 107 000 заражень коронавірусом. Загалом у Польщі через зараження коронавірусом померло менше 3 000 людей, а понад 75 000 інфікованих одужали.

Станом на 7 жовтня у світі зафіксовано 35 414 612 випадків заражень COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

За добу: 336 376 нових осіб; померли: 1 043 061 особа (6 957 за добу); одужали: 24 668 788 осіб (254 161 за добу).

Станом на середу в Україні діагностували 239 377 випадків зараження коронавірусом, при цьому за добу хворобу виявили у 4 753 пацієнтів.

З початку пандемії в країні проведено 2 455 407 тестувань методом ПЛР, за добу - 32 376.

В кінці дев'ятого місяця після втечі вірусу з Ухань людство, нарешті, всерйоз задумалося над тим, що буде далі, після COVID-19. Власне, розмови на цю тему велися і раніше, але чим далі від початку пандемії, тим більше досвіду і даних. Детальніше в матеріалі "Коли закінчиться коронавірус".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі