ВАКС продовжив термін розслідування справи "плівок Вовка"

Доповнено
Поділитися
ВАКС продовжив термін розслідування справи
На розслідування справи щодо суддів Окружного адмінсуду Києва у детективів НАБУ є ще два місяці.

Вищий антикорупційний суд продовжив розслідування справи “плівок Вовка”, повідомили у “Центрі протидії корупції”. Суддя Андрій Біцюк прийняв таке рішення лише з другої спроби.

“Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк з другої спроби задовольнив клопотання детективів і продовжив розслідування справи про створення злочинної організації і захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва під головуванням Павла Вовка”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що детективи Національного антикорупційного бюро тепер мають два місяці для того, аби назбирати достатньо доказів, завершити експертизи тощо. Розслідування продовжили до 17 березня.

“Лишилося ще застосувати до керівника ОАСК Павла Вовка примусовий привід до суду для обрання запобіжного заходу, адже сам він ігнорує повістки. Раніше Біцюк із сумнівними обґрунтуваннями не дозволив примусово його доставити”, - додали в ЦПК.

Раніше ВАКС відмовився продовжувати розслідування. Тоді суддя повернув клопотання детективам НАБУ та пояснив своє рішення тим, що розслідування триває з 21 червня 2019 року і раніше ВАКС вже продовжував його до 17 січня поточного року.

Нагадаємо, 17 липня минулого року НАБУ вручило підозри голові Окружного адмінсуду міста Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, шістьом суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Їх підозрюють у спробі захоплення державної влади. Підозри НАБУ і САП ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка.

1 вересня 2020 року Вища рада правосуддя відхилила клопотання генпрокурорки Ірини Венедіктової і відмовилася відсторонювати від посад Павла Вовка й інших суддів ОАСК, котрі фігурують у справі.

Самого Вовка двічі оголошували у розшук. 24 грудня детективи НАБУ вручили голові ОАСК повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду. Однак він продовжує ігнорувати засідання та відмовляється свідчити, посилаючись на 63 статтю Конституції, яка дозволяє громадянину України не свідчити проти себе.

Докладніше про те, до чого справа ОАСК може привести країну, і чи вистачить цього разу сил та доказів у НАБУ, щоб довести розпочату справу до обвинувального вироку в суді, читайте у матеріалах Інни Ведернікової Вовки. По сліду НАБУ і “Вовки. По сліду НАБУ-2. У чому секрет недоторканності суддів ОАСК – у матеріалі Олександра ЛємєноваСуд, що загрожує державі” на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі