Оселедець під шубою: три смачних рецепти

Поділитися
Оселедець під шубою: три смачних рецепти © Соцмережі
Цю страву традиційно готують на Новий рік.

Святковий новорічний стіл важко уявити без такої страви, як оселедець під шубою. Існує багато різних варіантів її приготування. Найсмачнішими з них поділимося з вами у цьому матеріалі.

Оселедець під шубою: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Оселедець слабосолоний (філе) – 500 г
  • Буряк – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Картопля  – 500 г
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста –  200 г
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка, цибуля зелена) для прикраси
  • Майонез – 200 г
  • Сіль, чорний перець мелений – на смак
  • Сік лимону

Приготування:

  1. Ретельно вимити моркву, картоплю та буряк, загорнути у фольгу. Покласти у розігріту духовку до 190 °С. Готувати у духовці 50 хвилин.
  2. Очистити цибулю, дрібно нарізати. Пересипати у друшляк, обдати окропом, щоб позбутися гіркоти. Також цибулю можна покласти на п’ять хвилин у лимонний сік.
  3. Печені овочі дістати з духовки, дати їм охолонути. Овочі очистити від шкірки, натерти на великій терці до окремих ємностей, заправити майонезом, додати сіль та перець.
  4. Філе оселедця нарізати дрібними кубиками.
  5. У прозору салатницю викласти шарами оселедець, цибулю, картоплю, моркву та буряк. Шари можна повторити.
  6. Курячі яйця очистити, натерти на дрібній терці, викласти зверху на страву.
  7. Готову страву накрити харчовою плівкою, поставити у холодильник на дві години.
  8. Перед подачею на стіл зняти плівку, посипати страву нарізаною зеленню.

Оселедець під шубою з червоною ікрою та сьомгою

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 300  г
  • Філе слабосолоної сьомги/форелі – 300 г
  • Буряк – 300 г
  • Морква – 300 г
  • Картопля – 300 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Майонез – 400 г
  • Червона ікра – 50 г
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Свіжа зелень

Приготування:

  1. Вимити та відварити буряк, моркву та картоплю до готовності. Овочі очистити від шкірки, натерти на великій терці, викласти до окремих ємностей, додати сіль, перець.
  2. Яйця відварити, очистити, натерти на дрібну терку.
  3. Філе сьомги та оселедця нарізати дрібними кубиками.
  4. Очистити цибулю, дрібно нарізати.
  5. Помити та нарізати зелень.
  6. Взяти глибоку салатницю, викласти послідовно шари з оселедця, сьомги, картоплі, моркви, цибулі, буряка, яєць, змащуючи кожний шар майонезом.
  7. Поставити у холодильник на дві години.
  8. Перед подачею на стіл страву зверху прикрасити червоною ікрою та зеленню.

Пікантний оселедець під шубою

Інгредієнти:

  • Буряк – 200 г
  • Філе оселедця – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Плавлений сир – 200 г
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Майонез – 150 г
  • Сметана – 100 г
  • Сіль

Приготування:

  1. Вимити буряк, відварити до готовності, очистити від шкірки, натерти на великій терці, посолити.
  2. Філе оселедця нарізати дрібним кубиком.
  3. Яйця відварити, очистити, натерти на велику терку.
  4. Цибулю очистити, порізати дрібним кубиком.
  5. Змішати сметану та майонез.
  6. Окремо натерти плавлений сир на велику терку.
  7. Змішати натерті яйця та плавлений сир, додати частину сметано-майонезного соусу, посолити.
  8. Взяти велику прозору салатницю та викласти шарами цибулю, оселедець, змішані сир та яйця, буряк. Кожен шар змащувати сметано-майонезним соусом.
  9. Поставити готову страву у холодильник на дві години.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі