Готуємо «миколайчики»: смачні та прості рецепти

Поділитися
Готуємо «миколайчики»: смачні та прості рецепти © irpin-food.com
До Дня святого Миколая традиційно печуть солодке печиво.

19 грудня відзначають День святого Миколая. До свята традиційно готують домашні ласощі. Медові пряники також відомі як миколайчики є одним з символів Дня святого Миколая. Приготувати смачні миколайчики можна вдома за простими рецептами.

Традиційні миколайчики

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 скл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 скл.
  • Мед – 1 ст. ложка
  • Сода (гашена оцтом) – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Олія оливкова – 1 ст. л.
  • Кориця – на смак

Глазур:

  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 2 скл.
  • Харчові барвники – за потреби

Приготування:

  1. Змішати борошно, цукор, мед та корицю. Додати до отриманої маси яйця, сметану, вершкове масло.
  2. Погасити соду оцтом, додати до тіста.
  3. Тісто вимішувати до однорідної консистенції.
  4. Покласти тісно до миски, накрити рушником, поставити в холодильник на одну годину.
  5. Дістати тісто, розкатати його завтовшки 0,5 см.
  6. Формами вирізати печиво.
  7. Дістати лист для запікання, змастити його оливковою олією.
  8. икласти печиво на лист, випікати у духовці 5-7 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Для приготування глазурі збити яєчні білки, поступово додаючи до них цукрову пудру. Збивати їх до консистенції густої сметани.
  10. За бажання додати до глазурі харчові барвники.
  11. Прикрасити печиво.

Імбирні миколайчики

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 г
  • Імбирний порошок – 2 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 120 г
  • Цукор – 200 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Яйцяе– 1 шт.
  • Глазур (малювальна) для прикрашання

Приготування:

  1. Просіяти борошно, додати мелений імбир, корицю, гашену оцтом соду.
  2. Змішати масло з цукром, розтопити на водяній бані, додати мед.
  3. Залити солодку вершкову масу (трохи охолоджену) у борошняну суміш, додати яйце та замісити тісто.
  4. Вимісити тісто до однорідної маси.
  5. Розкотати тісто завтовшки 0,5 см. Вирізати з нього різні фігурки.
  6. Покласти печиво на пергамент для випічки.  Поставити у духовку на 20 хвилин. Випікати при температурі 200°C.
  7. Дістати печиво з духовки, дати йому охолонути.
  8. Розмалювати печиво готовою глазур’ю.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі