Жителі Мюнхена проголосували проти подання заявки на Олімпіаду-2022

Поділитися
Жителі Мюнхена проголосували проти подання заявки на Олімпіаду-2022 Кампанія Мюнхен-2022 відійшла в історію © wespeaknews.com
Німецькі громадяни вважають, що проведення Олімпійських ігор не варте величезних витрат і зусиль, висловивши свою думку на спеціальному референдумі.

Мешканці німецьких міст Мюнхен, Гарміш-Партенкірхен, а також районів Берхтесгаден і Траунштайн проголосували на проведеному в неділю референдумі проти висунення столиці Баварії претендентом на проведення зимової Олімпіади-2022.

Таким чином, на сьогодні на проведення Ігор у 2022 році окрім українського Львова претендують норвезьке Осло, казахська Алма-Ата і польський Краків.

Всього у голосуванні мали право брати участь 1,3 мільйона жителів Мюнхена, Гарміш-Партенкірхена і районів Берхтесгаден та Траунштайн. Противники і прихильники подання заявки в останні дні боролися за кожен голос. Проти ініціативи висунути Мюнхен кандидатом на проведення Олімпіади виступив Німецький альпійський союз, який раніше підтримав подання заявки на організацію Ігор 2018 року.

Два роки тому Мюнхен, однак, програв південнокорейському Пхенчхану право називатися олімпійською столицею.

У Гарміш-Партенкірхені, згідно з попередніми даними, 51,56 відсотка жителів, які брали участь у референдумі, виступили проти подання заявки, 48,44 відсотка підтримали цю ініціативу. У Мюнхені, Берхтесгадені і Траунштайні відсоток її супротивників був ще вищим.

Тим самим олімпійський проект Мюнхена, за який виступали багато відомих політиків і відомі спортсмени Німеччини, провалився.

"Я вважаю, що сьогоднішній день прибрав з порядку денного питання про подання заявки на проведення Олімпіади у Німеччині", - зазначив голова фракції "зелених" у баварському ландтазі (парламенті) Людвіг Хартман. За його словами, результати референдуму - це протест "не проти спорту, але проти жадоби наживи МОК (Міжнародного олімпійського комітету)"

"Ми очікували зовсім іншого результату, - зізнався бургомістр Гарміш-Партенкірхен Томас Шмід. - Я особисто вважаю, що це був наш останній шанс отримати зимові Ігри".

Якщо б столиця Баварії прийняла Олімпіаду, у самому Мюнхені могли б пройти церемонії відкриття і закриття Ігор, хокейні матчі і низка інших змагань, у Рупольдінгу (район Траунштайн) - біатлонні та лижні змагання, у Гарміш-Партенкірхені - змагання з гірськолижного спорту, у Шенау-ам-Кенігсзеі (район Берхтесгаден) - з санного спорту і бобслею.

Зазначимо, що Мюнхен приймав літні Олімпійські ігри в 1972 році.

Нагадаємо, що раніше жителі швейцарського кантону Граубюнден на референдумі також висловилися проти проведення Ігор-2022 року в одному з міст регіону - Санкт-Моріці або Давосі.

Зазначимо, що переможця тендеру на проведення Ігор-2022 буде визначено 31 липня 2015 року на сесії МОК у Малайзії.

Читайте також:

Бубка вважає, що Україна може прийняти зимову Олімпіаду 2022 року

Токіо вже готується до Олімпіади-2020: для гостей розробляють спеціальні окуляри-гіди

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі