Львів офіційно затверджено кандидатом на проведення Олімпіади-2022

Поділитися
Львів офіційно затверджено кандидатом на проведення Олімпіади-2022 © detskiymir.vn.ua
Остаточне рішення про подання заявки на зимову Олімпіаду у 2022 році було прийнято на засіданні Національного олімпійського комітету.

5 листопада, на засіданні 28-ї Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України (НОК) було затверджено декларацію про подання заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022.

Підписи під документами поставили голова оргкомітету з підготовки та супроводження заявки до МОК, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, президент НОК Сергій Бубка та мер Львова Андрій Садовий.

"Наша олімпійська заявка Львова на проведення Олімпіади-2022 базується на реальних потребах регіону. 46-мільйонна Україна потребує більше спортивної та туристичної інфраструктури у Карпатах. Наші спортсмени повинні тренуватися в Україні, а не за кордоном, як і українці, що захоплюються зимовим спортом", - заявив Вілкул.

Він додав, що заявку на Олімпіаду 2022 - це щось більше, ніж просто нові спортивні об'єкти, дороги і готелі.

"Львів-2022 залишить "загальнолюдську спадщину" у вигляді нових умінь, унікального досвіду для атлетів, тренерів, журналістів та спортивних менеджерів", - підкреслив віце-прем'єр.

Зазначимо, після підписання декларації, 14 листопада буде направлено до МОК офіційний лист-декларацію. У березні 2014 року до МОК буде подано заявочний файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. У липні 2014 МОК оприлюднить список міст-кандидатів.

Місце проведення Олімпіади-2022 оберуть у липні 2015 року на засіданні МОК у Куала-Лумпурі (Малайзія).

Зазначимо, що за попередньою інформацією на проведення Ігор-2022 претендує Мюнхен, Осло, Алмати, Санкт-Моріц і Давос (Швейцарія), Краків, Мадрид і Пекін.

Втім, на думку фахівців, найбільш реальним претендентом є німецьке місто, що приймало літню Олімпіаду у 1972 році. !zn

Читайте також:

МОК заборонив Абхазії і Південної Осетії взяти участь в Олімпіаді-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі