Токіо вже готується до Олімпіади-2020: для гостей розробляють спеціальні окуляри-гіди

Поділитися
Токіо вже готується до Олімпіади-2020: для гостей розробляють спеціальні окуляри-гіди
Отримавши право на проведення Ігор-2020 у вересні, Японія вже почала підготовку до однієї з важливих подій у житті сучасного суспільства.

Отримавши від Міжнародного олімпійського комітету право на проведення Олімпійських ігор 2020 року, японці вже почали перші приготування до важливої події. Організатори з допомогою вчених послідовно підтверджують справою сказане під час конкурсу - "Олімпіада стане найтехнологічнішою" - що тоді дало їм перевагу над Мадридом і Стамбулом.

Влада Токіо проводить випробування спеціальних інформаційних окулярів, які будуть виконувати роль гідів для іноземних туристів при відвідуванні пам'яток японської столиці.

Пристрій поки знаходиться на стадії розробки, але його вже змогли протестувати учні однієї з молодших шкіл токійського району Мінато. На скельця окулярів проектується інформація про місцеві визначні пам'ятки, зокрема, про знамениту Токійську вежу та буддистський храм Дзодзедзи, а також про те, як до них дістатися.

Нагадаємо, заявка Токіо виграла у боротьбі за право провести Ігри-2020 у Стамбула і Мадрида шляхом таємного голосування на 125-й сесії Міжнародного олімпійського комітету у Буенос-Айресі.

Автори ідеї переконані, що окуляри будуть корисними для зарубіжних туристів, яким буває непросто зорієнтуватися на токійських вулицях.

"Ми розраховуємо, що окуляри-гіди будуть готові до використання до 2020 року, коли Токіо буде приймати літню Олімпіаду і до нас приїде багато гостей з-за кордону", - зазначив представник адміністрації району Такахіро Сасакі.

Як очікується, комп'ютери у вигляді звичайних окулярів найближчим часом стануть одними з найбільш популярних мобільних пристроїв. За прогнозом американської компанії IHS Inc., вже через три роки число їхніх володарів по всьому світу перевищить 10 мільйонів осіб.

Єдина наразі діюча модель такого пристрою від інтернет-гіганта Google надійде у продаж в 2014 році. Ряд інших компаній, зокрема, південнокорейський Samsung Electronics і японська Seiko Epson ведуть розробку власних "розумних" окулярів. !zn

Читайте також:

Вчені створили окуляри, які проектують 3D-картинку прямо на сітківку очей

Переможцям Олімпіади в Сочі вручать медалі зі шматочками челябінського метеорита

Грузія вирішила взяти участь в Олімпіаді в Сочі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі