Олімпіада в 2020 році пройде в Токіо

Поділитися
Олімпіада в 2020 році пройде в Токіо Заявка Токіо здобула впевнену перемогу © olympic.org
Важливе рішення щодо спортивної долі багатьох українських спортсменів було прийнято на засіданні Міжнародного олімпійського комітету.

Олімпійські ігри в 2020 році буде приймати японська столиця Токіо.

Таке рішення було прийнято на 125-й сесії Міжнародного олімпійського комітету в Буенос-Айресі шляхом таємного голосування.

В першому турі голосування переміг Токіо, а Стамбул і Мадрид набрали рівну кількість голосів. За підсумками повторного голосування Стамбул отримав 49 голосів з 94 можливих, а Мадрид вибув з боротьби за право прийняти Ігри-2020. Зазначимо, що японська столиця вже брала літню Олімпіаду в 1964 році.

Оргкомітет "Токіо-2020" запропонував членам МОК впевненість, надійність і гарантовану фінансову стабільність. Японія обіцяє провести високотехнологічні і компактні Гри: дістатися до будь-якого з олімпійських об'єктів глядачам можна буде всього за 30 хвилин, а 28 з 33 об'єктів розташуються в діаметрі 8 кілометрів.

На суботній презентації Токіо підкреслював "найкращі у світі" безпека, транспортну систему, сервіс таксі та чистоту вулиць. У фінальній презентації члени токійського оргкомітету говорили про 242 ресторанах, удостоєних зірки "Мішлен", 140 тисяч місць у готелях в радіусі 50 км від столиці і 35 млн жителів, які готові з радістю прийняти гостей Олімпіади-2020.

заявки японської столиці був тільки один недолік - страхи світової громадськості з приводу ситуації на аварійній АЕС "Фукусіма-1", розташованої в 250 км від Токіо. Але японцям вдалося переконати членів МОК в тому, що це ніяким чином не позначиться на безпеці учасників Ігор.

багато В чому цьому сприяли особисті гарантії прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, який також пообіцяв своєчасне будівництво всіх об'єктів.

Словом, розв'язка головної інтриги 125-ї сесії МОК відбулася - через сім років планету чекає сучасна Олімпіада, підготовка до якої з дуже великою часткою ймовірності пройде з винятковими азіатськими пунктуальністю і старанністю, - повідомляє ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, в 2016 році Олімпійські ігри відбудуться в Ріо, а за останні 12 років вже другі Ігри відбудуться в Азії - в 2008 році кращі спортсмени світу змагалися у Пекіні.

Відзначимо, що 8 і 9 вересня на сесії буде прийнято ще кілька важливих рішень - який вид спорту увійде в програму Ігор-2020 (класика олімпізму боротьба або незрозумілий багатьом новомодний сквош), а також відбудуться вибори нового глави МОК: на цю посаду претендує президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. !zn

Читайте також:

Bild: Володимир Кличко не зможе взяти участь в Олімпіаді, навіть ставши німцем

Переможцям Олімпіади в Сочі вручать медалі з шматочками челябінського метеорита

Грузія вирішила взяти участь в Олімпіаді в Сочі

Легендарному і досі не побитому рекорду Сергія Бубки виповнюється 20 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі