Bild: Володимир Кличко не зможе взяти участь в Олімпіаді, навіть ставши німцем

Поділитися
Bild: Володимир Кличко не зможе взяти участь в Олімпіаді, навіть ставши німцем © planetolog.ru
Німецьке видання поширило цікаву інформацію щодо олімпійських перспектив Володимира Кличка.

Чемпіон світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO і IBF Володимир Кличко не буде брати участь в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро, повідомляє газета Bild.

Як заявив президент Німецької боксерської асоціації (DBV) Юрген Кяс, Кличка у встановлений термін не повідомив цій організації про намір отримати німецьке громадянство і представляти Німеччину на Іграх-2016.

У квітні Кличко-молодший висловив намір виступити на Іграх-2016. Згідно з правилами Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA), Володимир не міг взяти участь в Олімпіаді, оскільки провів понад 20 професійних боїв, а його вік на момент проведення змагань буде перевищувати 40 років. Тим не менш, у тих же правилах йдеться, що "виняткові випадки можуть розглядатися окремо залежно від значущості боксера", уточнює РИА "Новости".

У Федерації боксу України без особливого ентузіазму сприйняла можливість участі в Іграх 37-річного чемпіона Олімпійських ігор 1996 року в Атланті. Тоді головний тренер збірної України Дмитро Сосновський зазначив, що того, щоб Кличко отримав олімпійську ліцензію, йому треба було б на загальних засадах боротися за неї на чемпіонаті України, а потім і на міжнародних турнірах.

Але, незважаючи на це, у Володимира залишалася ще одна можливість виступити на Іграх - прийняти німецьке громадянство. Боксер повинен був до 1 серпня прийняти відповідне рішення і повідомити про це у Німецьку асоціацію боксу, проте так і не зробив цього.

"Кличко у встановлений термін не виконав вимоги Міжнародної асоціації любительського боксу, - цитує Кяса ИТАР-ТАСС. - Його участь в Іграх принесла б велику користь любительському боксу, але ми повинні слідувати правилам".

Втім, поки невідомо, як просунеться ситуація у випадку, якщо Кличко захоче представляти на Іграх саме Україну. Принаймні, вболівальники в Україні навряд чи сприйняли такий крок знаменитого спортсмена.

Нагадаємо, що днями стартувала підготовка Володимира Кличка до бою з Олександром Повєткіним. Зокрема, Кличко провів низку тренувань у Києві, після чого вирушив у Берлін. У понеділок Кличко вирушить у Москву, де відбудеться прес-конференція з Повєткіним - перша очна зустріч суперників за кілька років. !zn

Читайте також:

Напередодні старту важких тренувань Володимир Кличко посварився з "хуліганом" Чісорою на відпочинку

Японські брати-боксери наблизилися до досягнення Володимира і Віталія Кличка

Українець Павло Іщенко завоював золото чемпіонату Європи з боксу

Підписавши перший професійний контракт, Василь Ломаченко стане автором нового рекорду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі