Українець Павло Іщенко завоював золото чемпіонату Європи з боксу

Поділитися
Українець Павло Іщенко завоював золото чемпіонату Європи з боксу Іщенко завоював золото чемпіонату Європи © wsb.com
Вдало пройшов для українських боксерів чемпіонат Європи у Мінську - послідовники "золотого покоління" завоювали п'ять нагород.

На чемпіонаті Європи з боксу, що завершився у Мінську, українець Павло Іщенко (категорія до 60 кг) здолав у фіналі білоруського боксера Вазгена Сафарьянця і вперше у своїй кар'єрі завоював золоту медаль чемпіонату Європи.

В іншому "українському" фіналі Микола Буценко (категорія до 56 кг) не зумів впоратися з ірландцем Джоном Джозефом Невином і удостоївся срібної нагороди. Рахунок суддівських записок - 27:30, 28:29 28:29. Для 21-річного Буценка, який вже встиг стати одним з лідерів Українських Отаманів, цей успіх - перший в любительській кар'єрі.

У цілому зустріч двох рівних суперників Іщенка та Сафарьянця виявилася справжньою боротьбою характерів - спортсменам необхідно було проявити не лише майстерність, але й витривалість, враховуючи, що обидва проводили вже другий матч за два дні. За результатами першого раунду лише один суддя віддав перемогу Сафарьянцю.

Те саме повторилося і після другої 3-хвилинки. Іщенко ні в чому не поступався опоненту, а деколи просто перебивав його в контратаках. У заключному раунді українець трохи втомився, проте зумів вистояти. Була зафіксована нічия, проте перемога в двох періодах принесла золоту медаль Іщенку.

Зазначимо, що на своєму шляху 21-річний херсонець здолав ірландця Шона Маккома, литовця Гіліса Вайткуса, шотландця Чарльза Флінна і росіянина Дмитра Полянського.

Нагадаємо, що раніше бронзові нагороди чемпіонату завоювали українці Денис Пояцика (до 91 кг), Євген Хитров (до 75 кг) і Богдан Шелестюк (до 69 кг).

Таким чином, нинішній ЧЄ став для України одним з найуспішніших в історії - українці повторили за кількістю медалей європейську першість в тому ж Мінську у 1998 році (тоді у нас було два золото, два срібла та одна бронза), а також турніри в Пермі (2002), Пловдиві (2006), Ліверпулі (2008) і Москві (2010). !zn

Читайте також:

Призери Олімпіади в Лондоні Гвоздик і Берінчик поки не йдуть у професійний бокс

Зустріч Кличка і Повєткіна - під загрозою зриву

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі