Українські фігуристи увійшли до десятки кращих у командних змаганнях

Поділитися
Українські фігуристи увійшли до десятки кращих у командних змаганнях Юлія Лаврентьєва та Юрій Рудик © litva-tour.eu
Після першого дня програми виступів команд у фігурному катанні українці посідають дев'яте місце. При цьому Яків Годорожа і пара Рудик/Лаврентьєва показали мало не найкращі результати в сезоні.

6 лютого українські атлети розпочали виступи на 22-х зимових Олімпійських іграх у Сочі.

На лід арени "Айсберг" вийшли українські фігуристи, які виступають у командних змаганнях. Цей вид програми, нагадаємо, дебютував у календарі Олімпіади. Змагання проходять у чоловічому і жіночому одиночному катанні, а також у спортивних парах і танцювальних дуетах.

У перший день програми українська збірна була представлена Яковом Годорожею та спортивною парою Юлія Лаврентьєва/Юрій Рудик. Після прокату короткої програми Годорожею українці розмістилися на 8-му місці - його виступ оцінили на 60,1 бала. Найбільшу оцінку одесит отримав за виконання потрійного акселя. Втім, розраховувати на високі місця 20-річний українець не міг спочатку, бо заявлені елементи поступалися і за складністю та кількістю лідерам.

Після виходу на лід Лаврентьєвої і Рудика залишилися двоякі почуття: з одного боку парі не вистачило всього 0,23 бала, щоб залишити команду на 8-му місці, з іншого вони показали високу оцінку, яка на 7 пунктів перевершила їхній найкращий результат у сезоні.

Примітно, що 16-річна Лаврентьєва - наймолодша учасниця Ігор від України.

Враховуючи, що йдуть перед українцями італійці набрали вже сім балів, наздогнати суперників буде дуже складно. Переміг у змаганнях спортивних пар дует з Росії Тетяна Волосожар/Максим Траньков. Нагадаємо, що раніше Волосожар виступала за Україну, однак потім прийняла російське громадянство.

Олімпіада, Сочі

Фігурне катання

Командні змагання

1. Росія - 19 балів (9+10), 2. Канада - 17 (8+9), 3. Китай - 15 (7+8), 4. Японія - 13 (10+3), 5. Німеччина- 10 (5+5), 6. Франція - 10 (6+4), 7. США - 10 (4+6), 8. Італія - 8(1+7), 9. УКРАЇНА- 5(3+2), 10. Великобританія- 3 (2+1).

Нагадаємо, що попереду - ще два види командної програми: виступ жінок (тут нас представить Наталія Попова) та танцювальних пар (Шива Хікен-Кеннеді/Дмитро Дунь). Вони пройдуть увечері 8 лютого, в суботу.

Відзначимо, що 7 лютого о 18:00 розпочнеться церемонія відкриття Олімпіади, яка відбудеться на сочинському олімпійському стадіоні. Прапороносцем від України буде учасниця вже п'яти Олімпійських ігор 38-річна лижниця Валентина Шевченко. !zn

Читайте також:

В Олімпійському селі у Сочі підняли прапор України

Сергій Бубка взяв участь в естафеті олімпійського вогню в Сочі (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі