Українська легкоатлетка отримає золото ЧЄ-2013 через півроку

Поділитися
Українська легкоатлетка отримає золото ЧЄ-2013 через півроку Марія Ремень може отримати золоту нагороду ЧЄ © zimbio.com
Дискваліфікація болгарської спортсменки, яка посіла перше місце, призведе до того, що золоту медаль на дистанції 60 метрів передадуть українці Марії Ремень.

Українська бігунка Марія Ремень отримає золото чемпіонату Європи у закритих приміщеннях через півроку після фінішу першості.

Допінг-проба болгарської бігунки Тездзхан Наїмової, взята у березні після її перемоги на дистанції 60 м, дала позитивний результат на стероїд дростанолон. Таким чином, у разі, якщо довести свою невинність Наїмовій не вдасться (а швидше за все так і буде), або вона просто не захоче цього робити, золото, яке вона завоювала у Гетеборзі, перейде до рук Марії Ремень, повідомляє "СЕ в Україні".

Віце-чемпіонкою у такому разі стане француженка Міріам Сумаре, бронзу отримає співвітчизниця Наїмової - Івет Лалова.

Слід зауважити, що це вже другий подібний випадок у кар'єрі 26-річної спортсменки (раніше вона вже відбувала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгового кодексу, зафіксоване на тестових змаганнях під егідою IAAF у Софії-2009).

Болгарська федерація легкої атлетики вже повідомила про довічну дискваліфікацію Наїмової, за якою, щоправда, залишається право оскаржити це рішення у Спортивному арбітражному суді Лозанни.

Таким чином, якщо медаль все-таки перейде Ремень, за результатами зимового ЧЄ-2012 в активі української команди буде три золоті та одна бронзова нагорода. Примітно, що всі нагороди на цьому турнірі завоювали представниці жіночої команди.

Сама ж Марія Ремень може додати до своїх досягнень - бронзи на Олімпіаді-2012 і ЧС-2011, а також золота ЧЄ-2010 та Універсіади-2013 ще медаль вищої проби на європейській зимовій першості. і !zn

Читайте також:

Двох олімпійських призерів-легкоатлетів з України дискваліфіковано за допінг

Владислав Ревенко посів третє місце на легкоатлетичному турнірі "Стрибки на Майдані"

Легка атлетика: встановити новий світовий рекорд Бондаренку завадила травма

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі