Україна втратила право проводити Євробаскет-2015

Доповнено
Поділитися
Україна втратила право проводити Євробаскет-2015 © iSport.ua
На засіданні ФІБА-Європа було прийнято рішення про позбавлення України права провести чемпіонат Європи в 2015 році.

На засіданні Європейської федерації баскетболу ФІБА-Європа було вирішено позбавити Україну права проведення Євробаскету 2015 року. Про це повідомляють в офіційному твіттері організації.

Нагадаємо, на 13 червня було призначено засідання Ради ФІБА-Європа, де на порядок денний було винесено розгляд українського питання, яке вже давно було одним з найважливіших в європейському баскетболі. Нагадаємо, що розмови про те, що українська сторона може втратити турнір, почалися ще задовго до військово-політичного конфлікту на сході країни.

На початку тижня Київ відвідав президент організації Тургай Демірель, який зустрівся з Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Після спілкування з представниками української влади, Демірель не приховував свої песимізму щодо майбутнього Євробаскету-2015, підкресливши, що гарантій безпеки на майбутнє вже сьогодні вимагають комерційні партнери його структури, не кажучи вже про спортсменів і делегації команд. Як і очікувалося, Україна отримала відмову, незважаючи на намагання організаторів турніру врятувати ситуацію.

Поки не повідомляють, де саме відбудеться Євробаскет-2015, а також, як будуть відбирати на нього українську збірну, яка вже отримала місце на турнірі як організатор.

Нагадаємо, що турнір спочатку мав пройти у 2015 році у шести містах України - Києві, Донецьку, Львові, Одесі, Дніпропетровську і Харкові. !zn

Читайте також:

Баскетбольна Євроліга завершилась черговим крахом росіян і несподіваною перемогою ізраїльтян

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютний сезон українського баскетбольного таланту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі