Україна вирушила на Євробаскет без лідера Артура Дроздова

Поділитися
Україна вирушила на Євробаскет без лідера Артура Дроздова Дроздов не допоможе збірній України на Євробаскеті © iSport.ua
Напередодні старту чемпіонату Європи з баскетболу у Словенії українська команда недорахувалася одного з провідних гравців, який не зуміє допомогти партнерам через проблеми зі здоров'ям.

Збірна України з баскетболу вирушила на чемпіонат Європи без одного з лідерів команди, нападника Артура Дроздова.

Спочатку головний тренер команди Майк Фрателло висловлював надію, що 32-річний баскетболіст зможе вирішити свої проблеми зі здоров'ям, а саме на них посилалися у збірній, і прибуде вже безпосередньо на турнір, проте трохи пізніше сам гравець остаточно розвіяв всі очікування - він точно не зіграє на Євробаскеті.

"Це вже остаточно. На жаль, певні проблеми зі здоров'ям не дозволять мені зіграти на турнірі. Мені дуже шкода, що так вийшло. Я щиро бажаю хлопцям успіху і сподіваюся, що моя відсутність не завадить виходу у другий раунд", - розповів він в інтерв'ю iSport.ua.

"Справа не у травмі. Уточнювати не хотілося б. Я починав підготовку зі збірною, але потім виникли ці питання і мені треба їх вирішити. Я сподівався, що зможу раніше, але, на жаль, вийшло так. Тренерський штаб знає, ми з ним постійно були в контакті, тут проблем немає".

Таким чином, у збірній склалася досить парадоксальна ситуація: в її складі не буде жодного баскетболіста з київського "Будівельника", який в минулому сезоні завоював чемпіонський титул Суперліги. Втім, тренерський штаб збірних з певних причин ніколи не відчував прихильність до київського клубу - за деякою інформацією, через те, що в керівництві збірної знаходиться Олександр Волков, колишній президент БК "Київ", який довгий час тримав першість у столиці.

Нагадаємо, що Дроздов у своїй кар'єрі грав у сильному чемпіонаті Франції, будучи одним з лідерів команди "По-Ортез". З цим клубом українця було визнано найкращим гравцем першості у сезоні-2011/02. Трохи пізніше Дроздов провів кілька яскравих сезонів в українській Суперлізі, а в 2010-2011 роках виступав в Італії за "Кремону".

При цьому форвард "Будівельника" зазначив, що хоче якомога швидше опинитися у розташуванні свого клубу, щоб найкращим чином підготуватися до сезону.

"Я хочу вирішити ці проблеми зараз, і впевнений, що до початку сезону з "Будівельником" вже буду на ногах", - уклав Дроздов.

Окрім Дроздова раніше був відрахований з команди його колега з передньої лінії Денис Яковлєв з "Черкаських Мавп", який пройшов в юності школу американського баскетболу. Однак, незважаючи на хорошу статистику в чемпіонаті Суперліги, Майк Фрателло вважає, що цього недостатньо для того, щоб виступати у збірній. Втім, проблеми третього номера команди було чітко видно у спарингу з Росією, яка володіє хорошим набором виконавців цього амплуа.

До Словенії українці вирушили ще в останній день літа - щоб краще підготуватися і втягнутися у процес безпосередньо на місці подій, зазначив головний тренер.

У заявку на Євробаскет все ще можуть потрапити наступний гравці:

захисники - Олександр Липовий, Дмитро Глєбов (обидва - БК "Донецьк"), Дмитро Забірченко ("Азовмаш"), Олександр Мішула ("Дніпро"), Сергій Гладир (без клубу), Пух Джетер ("Шаньдунь Лайонз", Китай);

форварди - Станіслав Тимофеєнко ("Дніпро"), Леонід Стефанишин ("Політехніка"), Максим Корнієнко (БК "Донецьк"), Максим Пустозвонов ("Азовмаш");

центрові - Ігор Зайцев, Кирило Натяжко (обидва - "Азовмаш"), Артем Пустовой ("Хімік"), В'ячеслав Кравцов ("Фінікс Санс", НБА).

Нагадаємо, що у груповому турнірі українці пройдуть випробування збірними Бельгії, Франції, Німеччини, Великобританії та Ізраїлю. Перший матч українці проведуть 4 вересня проти бельгійців. !zn

Читайте також:

Американський баскетболіст Джетер приєднався до збірної України

Вперше в історії НБА двоє українських баскетболістів будуть грати за одну команду

Южненський "Хімік" представить Україну в баскетбольному Єврокубку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі