За збірну України з баскетболу буде виступати ще один американець

Поділитися
За збірну України з баскетболу буде виступати ще один американець
Федерація баскетболу України повідомила про розпочатий процес натуралізації для американського розігруючого Юджина Джетера.

29-річний Юджин Джетер, який раніше виступав у складі БК "Київ", може незабаром почати виступи у збірній України.

Про розпочатий процес натуралізації повідомила прес-служба Федерації баскетболу України. Які-небудь подробиці в цьому напрямку або офіційні коментарі не поширюються.

Американський захисник, більш відомий під ім'ям Пух Джетер, виступав за БК "Київ" у сезоні-2007/08, коли київська команда, яку фінансово підтримує нинішній президент ФБУ Олександр Волков, вдало виступала не тільки в українському чемпіонаті, але на міжнародній арені.

Після досить вдалого сезону у "Києві" уродженець Лос-Анджелеса провів кілька років у Європі, виступаючи за іспанські "Менорку", "Унікаху" та ізраїльський "Хапоель". Також Джетеру вдалося підписати контракт з клубом НБА "Сакраменто Кінгз". У цій команді грає провів 62 гри, набираючи у них в середньому по 4,1 очка і роблячи 2,6 передачі. Середній ігровий час Джетера у "Сакраменто" також був непоганим - 13,8 хвилин за матч. Останні сезони американець провів у чемпіонаті Китаю, граючи там за "Шаньдунь Лайонз".

Таким чином, Джетер може стати другим натуралізованим гравцем у складі збірної України - нагадаємо, що раніше синьо-жовту майку команди одягав захисник "Дніпра" Стівен Бертт. Гра американця на чемпіонаті Європи-2011 викликала неоднозначну реакцію вболівальників та спеціалістів, які не побачили у діях представника родоначальників баскетболу чогось надзвичайного.

Нагадаємо, що збірна України у ці дні готується до участі у Євробаскеті-2013, який відбудеться у вересні у Словенії. У даний момент українці тренуються під керівництвом Віталія Чернія, а незабаром команду знову прийме американський фахівець Майк Фрателло. !zn

Читайте також:

Жеребкування Євроліги: до Києва їде "Барселона"

Український баскетбольний талант став кращим європейцем на драфті НБА

Бразилець Едмар зізнався, що щасливий грати за збірну України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі