Україна офіційно подала заявку на проведення Олімпіади-2022

Поділитися
Україна офіційно подала заявку на проведення Олімпіади-2022 © MIGNews
В останній термін подання документів на участь у конкурсі офіційні особи завершили всі формальності з початку кампанії Львів-2022.

Україна подала заявку на право проведення у Львові XXIV зимових Олімпійських ігор у 2022 році, повідомив віце-прем'єр Олександр Вілкул, передає "Інтерфакс".

"Сьогодні 14 число, і це був останній термін. І я хочу сказати, що ми подали заявку на участь в Олімпіаді-2022", - сказав він на конференції, присвяченій впливу інтернету на економіку країни, у Києві 14 листопада.

Нагадаємо, що раніше Україна неодноразово заявляла про тверду готовність поборотися за Олімпіаду-2022, але до подання заявки справа дійшла лише в останній день.

У країні очікують, що перемога української заявки у міжнародному тендері стане не тільки поштовхом у розвитку спорту, але й у побудові економіки, буде сприяти поверненню на Батьківщину українців, які живуть за кордоном.

В Україні планують провести Ігри у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область), гірськолижні змагання передбачається організувати у Воловці, "льодову зону" - у Львові, "снігову" - у Тисовці.

Очікується, що у липні майбутнього року виконавчий комітет МОК складе список фіналістів із трьох - п'яти міст. У лютому - березні 2015 року експерти МОК відвідають міста-кандидати, і 31 липня на сесії МОК у Куала-Лумпурі буде названо столицю XXIV зимової Олімпіади.

На сьогоднішній день на Ігри-2022 претендують Осло, Краків, Пекін, Мадрид і Алмати. Раніше від початкової ідеї взяти участь в олімпійських перегонах відмовилися жителі Мюнхена і Санкт-Моріца (Швейцарія). !zn

Читайте також:

МОК заборонив Абхазії і Південній Осетії брати участь в Олімпіаді-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі