У США застрелили футболіста Дональда Колдвелла

Поділитися
У США застрелили футболіста Дональда Колдвелла Дональд «Реше» Колдуелл став жертвою збройного нападу © football.wikia.com
Ексгравцеві NFL був 41 рік.

Колишній гравець Національної футбольної ліги (NFL) Дональд "Реше" Колдвелл загинув під час збройного нападу. Його застрелили ввечері в суботу, 6 червня, в Тампі, штат Флорида, передає TMZ.

Пораненого 41-річного спортсмена знайшли у дворі його будинку. Першу допомогу Колдуэллу надав офіцер поліції. Пожежна команда доставила спортсмена до лікарні, де він помер.

За словами матері Колдвелла, група злочинців намагалася пограбувати будинок її сина. У поліції заявили, що вбивство не було "випадковим актом".

Дональд "Реше" Колдуелл отримав популярність в минулому десятилітті: з 2002 по 2008 році він грав за клуби "Сан-Дієго", "Нью-Інгленд", "Вашингтон" і "Сент-Луїс".

Читайте також: У США вбили професора Піттсбурзького університету з Китаю, який вивчав коронавірус

25 травня поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцію викликав господар магазину, який запідозрив, що клієнт запалтил за сигарети фальшивою 20-доларової банкнотою.

При затриманні офіцер поліції Дерек Шовен тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет.

Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення.

E ніч на 22 травня протестувальники прорвалися в будівлю відділення поліції в Міннеаполісі і підпалили його.

Чотирьох поліцейських, які затримували Флойда, звільнили 26 травня. Шовену пред'явили j,винувачення у вбивстві другого ступеня, іншим інкримінують пособництво і підбурювання до вбивства.

Заворушення в США супроводжуються пограбуванням магазинів і супермаркетів, погромами і підпалами приватної і федеральної власності. У десятках містах ввели комендантську годину, для підтримки порядку в міста ввели Національну гвардію.

Під час масових заворушень в США загинули як мінімум 11 людей.

Детальніше про ситуацію в США, причини наслідки протестів читайте d статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" у ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі