Найдорожче шоу у світі. Чому американці так люблять супербоул?

Поділитися
Найдорожче шоу у світі. Чому американці так люблять супербоул? © twitter.com
Цієї ночі в США відбулася одна із найграндіозніших подій у спортивному світі.

twitter.com
Фінальний матч супербоулу між "Канзас-Сіті" та "Сан-Франицско" у Флориді завершився вольовою перемогою "вождів" з рахунком 31:20. Вперше за 50 років "Канзас" повернув собі статус володаря титулу.

Сам перебіг матчу цього року видався дуже драматичним. Першими в рахунку повели номінальні гості, забивши філдгол – 0:3, проте до кінця першої чверті "Канзас" вже перемагав 7:3. На велику перерву команди пішли з рахунком 10:10. Третю чверть, вирвавшись вперед, забрав "Сан-Франциско" 0:10. Підсумковий рахунок перед заключним відрізком гри 10:20 на користь номінальних гостей.

Проте, четверту чверть "Канзас" повністю контролював, установивши фінальний результат 31:20 – друга звитяга команди за всю історію НФЛ.

Проте, того вечора не лише американський футбол розважав спортивну публіку з усього світу.

Загалом, середня кількість глядачів фіналу супербоулу по всьому світу перевищує 1 мільярд осіб. Проте, лише 65 тисяч вболівальників можуть спостерігати за грою безпосередньо зі стадіону, який був забитий під зав'язку. Квиток на шоу коштував в середньому 6390 доларів (ціни на перепустки стартували від 2500 умовних одиниць за штуку).

nfl.com

Супербоул займає почесне місце в американській культурі. День фінального матчу, який проводиться в першу неділю лютого визнаний неофіційним святом в США.

В перерві самого матчу публіку розважали Дженніфер Лопес та Шакіра. Грандіозне шоу складалося з кількох пісень та зміни образів самих співачок.

Одну з композицій Дженніфер Лопес заспівала зі своєю дочкою Еммою. Лопес-молодша виконала відрізок пісні. За словами Дженніфер їх сімейний виступ символізував американську мрію.

nfl.com

Зазначимо, що секунда реклами в перерві матчу коштує в середньому 165 тис. доларів. Минулого року телеканал CBS за день матчу заробив близько 300 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося про те, що американський бейсболіст підписав найдорожчий контракт в історії спорту.

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі