У Києві мають намір відродити футбольний клуб і зробити його "народним"

Поділитися
У Києві мають намір відродити футбольний клуб і зробити його "народним" © kievcity.gov.ua
Київський СКА, який у різних варіантах існував з 30-х років минулого століття, може отримати нове життя.

У Києві створено ініціативну групу з відродження футбольного клубу СКА, який у різних варіантах і під кількома назвами існував з 1930-х років і втратив професійний статус у 2009 році.

Про це повідомив екс-президент Професійної футбольної ліги Святослав Сирота.

"Ініціативна група, яка складається з колишніх футболістів, функціонерів, уболівальників, після закінчення революційних подій збирається відродити футбольний клуб СКА Київ у форматі народний футбольний клуб", - зазначив Сирота.

"Зараз розробляється план заходів, система участі. Всіх охочих взяти участь в будь-якому форматі, ми будемо раді вітати", - написав на своїй сторінці у Facebook колишній воротар "Динамо" і "Дніпра".

Зазначимо, що київський армійський футбольний клуб брав участь в українських змаганнях і чемпіонатах СРСР, виступаючи в основному у другій лізі. Кілька сезонів армійці провели і в першій лізі, демонструючи непогані результати і в Кубку СРСР. При цьому на столичному стадіоні СКА армійці завжди збирали велику аудиторію, маючи своїх постійних вболівальників.

У період незалежного чемпіонату України армійці виступали під кількома назвами, а пізніше були остаточно перейменовані у ЦСКА. В середині 90-х команда шляхом об'єднання з бориспільським "Борисфеном" вийшла в еліту українського футболу, де успішно виступала до сезону-2001/02, після чого була переформатована в "Арсенал". Після цього армійці відродили команду у другій лізі, де ЦСКА виступав до 2009 року.

Після втрати професійного статусу армійці грали у різних аматорських змаганнях, однак при цьому не втратили найвідданіших уболівальників, які продовжували підтримувати свою команду навіть на цьому рівні. !zn

Читайте також:

Вболівальники допоможуть відродитися збанкрутілому "Кривбасу"

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

Прем'єр-лігу України можуть скоротити до 12 команд

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі