У ФІФА переплутали голоси Фоменка за володаря "Золотого М'яча"

Поділитися
У ФІФА переплутали голоси Фоменка за володаря "Золотого М'яча" Михайло Фоменко голосував за Франка Рібері, однак у ФІФА вважають інакше
Наставник збірної України стверджує, що він голосував не так, як у результаті було опубліковано після оголошення переможця перегонів за головний індивідуальний трофей світового футболу.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко, що взяв участь у визначенні переможця перегонів за "Золотий М'яч", припустив, що у ФІФА, де займалися опитуванням, могли переплутати його голоси.

За даними ФІФА, які було опубліковано вже після оголошення переможця, наставник збірної України Михайло Фоменко перше місце віддав Кріштіану Роналду, тоді як українець ще у листопаді перед матчами плей-офф відбору чемпіонату світу-2014 говорив, що голосував за Франка Рібері.

Свій вибір він ще раз підтвердив у коментарі для газети "Сегодня".

"Перше - Рібері, друге місце віддав Роналду, третє - Мессі", - заявив наставник української збірної.

Зазначимо, що за кращого бомбардира 2013 року, гравця мадридського "Реала" Кріштіану Роналду проголосувало 27,99% серед опитаних. Більш ніж на три відсотки відстав Ліонель Мессі з "Барселони" - за нього віддали свій голос 24.72%. На третьому місці опинився Франк Рібері з "Баварії" - 23,36%.

За підсумками голосування (а свої голоси віддали 184 тренери національних збірних, стільки ж капітанів, і 173 представники медіа) Роналду набрав 1365 балів, Мессі - 1205, а Рібері 1127.

Примітно, що у капітанському опитуванні від України взяв участь півзахисник "Дніпра" Руслан Ротань, який зробив досить оригінальний вибір, віддавши перше місце своєму колезі з "Барселони" Хаві Ернандесу: у підсумку каталонський розігруючий не потрапив до трійки кращих.

Також преса зазначає, що якщо б в опитуванні ФІФА брали до уваги тільки голоси представників ЗМІ, то "Золотий М'яч" дістався б Франку Рібері. !zn

Читайте також:

Мішель Платіні засмучений тим, що "Золотий М'яч" дістався не французу

Платіні запевнив, що підтасовувань на жеребкуванні ЧС не було

Арабські шейхи ПСЖ приготувалися переписати історію світового футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі