Мішель Платіні засмучений тим, що "Золотий М'яч" дістався не французові

Поділитися
Мішель Платіні засмучений тим, що "Золотий М'яч" дістався не французові © http://sport.albeu.com/
// Голова УЄФА мріяв, щоб головний індивідуальний трофей сучасного футболу дістався його співвітчизнику Франку Рібері.

Президент УЄФА француз Мішель Платіні привітав Кріштіану Роналду з завоюванням "Золотого м'яча", але зізнався, що йому не подобаються зміни, які відбулися в 2010 році після об'єднання "Золотого м'яча" за версією журналу France Football з призом "Футболіст року за версією ФІФА.

Глава УЄФА у своєму інтерв'ю зазначив, що засмучений тим, що спортивні досягнення команди і відповідно її лідера більше не приймаються у розрахунок.

Португалець Кріштіану Роналду у боротьбі за "Золотий м'яч" випередив француза Франк Рібері, який у 2013 році разом з мюнхенською "Баварією" виграв Лігу Чемпіонів, Суперкубок УЄФА, чемпіонат і Кубок Німеччини.

"Роналду - гідний володар "Золотого М'яча", але мені дуже прикро за Франка Рібері. Дивіться самі, через рік, через два номінантами знову будуть Мессі і Роналду. Протягом 50 років, коли "Золотий М'яч" вручався тільки журналом France Football, головними було завойовано титули і трофеї. А тепер це все втратило значення", - сказав Платіні в інтерв'ю l'equipe.

Нагадаємо, що свій перший трофей Кріштіану Роналду здобув у 2008 році - якраз, коли "Золотий М'яч" видавали ще згідно з опитуванням французького тижневика.

"Франк не отримав "Золотий м'яч" за підсумками сезону, в якому він виграв усі титули. Мені здається, це серйозна проблема. Та ж ситуація була з іспанськими гравцями в 2010 році. Відтоді як приз об'єднали з нагородою ФІФА, щось змінилося", - сказав президент УЄФА.

Нагадаємо, що влітку УЄФА обрала Франка Рібері найкращим гравцем Європи сезону-2012/13. Тоді півзахисник "Баварії" вважався одним з головних претендентів на ЗМ, однак, не зовсім вдала гра у збірної Франції, а також занадто яскраві дії Кріштіану Роналду вивели Рібері з фаворитів букмекерів і фахівців - у підсумку, тренери, футболісти та журналісти віддали більше голосів за португальця. !zn

Читайте також:

Платіні запевнив, що підтасовувань на жеребкуванні ЧС не було

Арабські шейхи ПСЖ приготувалися переписати історію світового футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі