Платіні запевнив, що підтасовувань на жеребкуванні ЧС не було

Поділитися
Платіні запевнив, що підтасовувань на жеребкуванні ЧС не було
Президент УЄФА заступився за своїх колег із ФІФА, яких звинуватили у нечесності на процедурі жеребкування чемпіонату світу-2014.

Президент УЄФА Мішель Платіні вважає, що жеребкування фінальної частини чемпіонату світу-2014 пройшло без підтасовувань - за принципом чесної гри.

Головний футбольний керівник Старого Світу впевнений, що звинувачення іспанської преси у заздалегідь затвердженому виборі для певних команд, не мають жодних підстав.

"При жеребкуванні ЧС-2014 не було ніяких підтасовувань або маніпуляцій. Я особисто був присутній там і можу підтвердити, що церемонія пройшла чесно без будь-якого шахрайства", - заявив Платіні.

"Жеребкування проводили з урахуванням того, що ми не могли звести у групі дві команди з Південної Америки і не більше двох збірних з Європи. Тепер на нас чекають важливі матчі протягом всього турніру, але щоб перемогти у Бразилії вашій збірній все одно доведеться обіграти всіх суперників", - пояснив Платіні свою позицію в інтерв'ю іспанській AS.

Нагадаємо, що інше іспанське видання Il Mundo Deportivo помітило кілька цікавих моментів у процесі жеребкування та його результатах. Так, у неділю, 8 грудня, з'явилося відео, у якому показано можливі маніпуляції з жеребкуванням. Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке розкривав кулі так, що камера не могла зафіксувати цей момент.

Згідно з результатами жеребкування, 32 команди було розбито на 8 квартетів. По дві найкращі збірні продовжать виступи на ЧС у стадії плей-офф, яка розпочнеться в 1/8 фіналу.

Зазначимо, що чемпіонат світу стартує 13 червня у Сан-Паулу матчем у групі А Бразилія - Хорватія. !zn

Читайте також:

Мессі, Роналду і Рібері поборються за "Золотий М'яч" на фініші голосування

Платіні запропонував замінити жовті картки у футболі на вилучення

В УЄФА визначились із системою відбору на історичний Євро-2016

Київ і Донецьк затверджено кандидатами на Євро-2020

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі