Рішення про допуск спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 ще не ухвалено – МОК

Поділитися
Рішення про допуск спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 ще не ухвалено – МОК МОК закликав НОК України відмовитися від ідеї бойкоту © МОК
В організації також відповіли на можливий бойкот із боку України.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив, що говорити про допуск росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у Парижі зарано.

"Це передчасно. Рішення про участь спортсменів з російським або білоруським паспортом в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі поки не прийнято. Йдеться про їхню участь у міжнародних змаганнях в Азії в майбутньому літньому спортивному сезоні. У жодному з опублікованих МОК документів ви не знайдете згадки про Олімпіаду-2024 для спортсменів із російським чи білоруським паспортом", – сказано у заяві на офіційному сайті організації.

Також МОК розкритикував обговорення бойкоту Олімпіади-2024 у Парижі з боку НОК України:

"Загроза бойкоту Олімпійських ігор, яку нині розглядає НОК України, суперечить основам Олімпійського руху та принципам, за які він виступає. Бойкот – це порушення Олімпійської хартії, яка зобов'язує всі НОКи "брати участь в Олімпіадах, відправляючи туди спортсменів". Попередні бойкоти не досягли своїх політичних цілей і служили лише для покарання спортсменів бойкотуючих НОКів".

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Раніше в ООН заявили про дискримінацію російських спортсменів та підтримали позицію МОК.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі