У США дали оцінку прагненню МОК повернути росіян і білорусів у міжнародний спорт

Поділитися
У США дали оцінку прагненню МОК повернути росіян і білорусів у міжнародний спорт У USOPC нагадали МОК про важливість збереження санкцій
В USOPC наголосили, що санкції мають продовжувати діяти.

Новий керівник Олімпійського та Паралімпійського комітету США (USOPC) Джин Сайкс підтримав рішення МОК про початок процесу повернення росіян та білорусів у міжнародний спорт.

Лист Сайкса з цього питання опублікувало агентство Associated Press.

"Після того, як ми вислухали багатьох спортсменів та вболівальників зі США, ми визнаємо реальну потребу у тому, щоб у змаганнях брали участь усі найкращі спортсмени світу.

Але це може статися, якщо процес відбуватиметься з повним забезпеченням безпечної та чесної гри. Таким чином, ми закликали МОК продовжити вивчення процесу, який зберіг би існуючі санкції, гарантуючи, що до змагань буде допущено лише нейтральних та чистих спортсменів.

Цей процес вимагає ретельного контролю та додаткових зусиль, щоб завоювати довіру нашої спільноти. Якщо умови нейтралітету та безпечної, чистої та чесної конкуренції будуть виконані, ми віримо, що дух Олімпійських та Паралімпійських ігор переможе. Це й надалі залишатиметься нашим головним орієнтиром", – написав Сайкс.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

При цьому з критикою на адресу МОК виступили президент України Володимир Зеленський, глава МЗС Дмитро Кулеба та багато інших представників влади та українського спорту.

Раніше повідомлялося про те, що НОК України проведе позачергову Генасамблею щодо можливого бойкоту Олімпіади-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі