Санкції проти Росії та Білорусі ухвалені одноголосно і не підлягають обговоренню – МОК

Поділитися
Санкції проти Росії та Білорусі ухвалені одноголосно і не підлягають обговоренню – МОК © eurosport.yahoo.com
Йдеться про три правила, які були затверджені на Олімпійському саміті.

На тлі своєї готовності повернути РФ і Білорусь у світовий спорт Міжнародний олімпійський комітет наголосив на прагненні беззаперечно виконувати санкції проти спортсменів, а також посадовців цих двох держав, які були одноголосно ухвалені на Олімпійському саміті в грудні. Про це йдеться в повідомленні пресслужби МОК у Twitter.

"Санкції проти Росії та Білорусі, а також їхніх урядів не підлягають обговоренню. Вони були одноголосно затверджені нещодавнім Олімпійським самітом 9 грудня 2022 року", – наголосили в організації.

Як зазначається, МОК має дотримуватися таких правил:

  • жодних міжнародних спортивних подій, які організовуються чи підтримуються національними олімпійськими комітетами Росії або Білорусі;
  • жодних прапорів, гімнів, кольорів чи будь-яких інших символів цих країн, демонстрованих на будь-якій спортивній події чи зустрічі (з урахуванням усього місця проведення);
  • жоден урядовий чи державний чиновник Росії чи Білорусі не має бути запрошеним чи акредитованим на будь-який міжнародний спортивний захід чи зустріч.

Міжнародний олімпійський комітет опублікував ці принципи у відповідь на заяву президента НОК Росії Станіслава Познякова. 

Той висловив думку, що спортсмени з РФ мають брати участь у Олімпіаді-2024 в Парижі на рівних умовах з усіма. Також, за його словами, МОК не вимагає від росіян засудження війни їхньої держави проти України задля допуску до змагань.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет відреагував на критичні коментарі від українських чиновників щодо можливого допуску спортсменів із Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Нагадаємо, що із засудженням ідеї повернення росіян і білорусів у світовий спорт, зокрема, виступили президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Також стало відомо, що Польща та інші країни можуть висунути ультиматум МОК у разі ухвалення рішення про допуск спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі