Президент «Металіста» заперечує участь клубу у договірних матчах: Григорій Суркіс просто сам себе ткнув обличчям в бруд

Поділитися
© archunion.com.ua
Президент «Металіста» Олександр Ярославський заявив, що його клуб ніколи не брав участь у договірних матчах. При цьому він відзначає, що за покаранням харківського клубу, який раніше був позбавлений дев'яти очок, стоїть голова Федерації футболу України Григорій Суркіс.

Президент «Металіста» Олександр Ярославський заявив, що його клуб ніколи не брав участь у договірних матчах. При цьому він відзначає, що за покаранням харківського клубу, який раніше був позбавлений дев'яти очок, стоїть голова Федерації футболу України Григорій Суркіс.

«Григорій Суркіс просто сам себе ткнув лицем в болото. Ми оскаржимо рішення в Апеляційному комітеті ФФУ, але там засідають фахівці юридичної компанії BIM, акції якої належать братам Суркісам і їхньому другу Віктору Медведчуку», - заявив Олександр Ярославський.

При цьому він зазначив, що має намір звернутися і до спортивного арбітражного суду в Лозанні.

«Нічого - підемо до Спортивного арбітражного суду Лозанни - там людей, підконтрольних Суркісу немає. "Металіст" не грав і не буде грати у договірних матчах. Прокуратура не визнала факту підкупу матчу. А ФФУ, виявляється, знайшла те, чого немає», - зазначив президент харківського клубу.

Він також додав, що Григорій Суркіс, чий брат є президентом київського «Динамо», встановив свої правила гри в українському футболі.

«Направлені вони на те, щоб гарантувати "Динамо" постійну участь у фінансово привабливій Лізі чемпіонів - заради цього він піде на все. Я не маю повноважень, щоб зняти його з посади президента ФФУ, але впевнений: ця хвиля скандалів - суддівство, час початку матчів - сама його змете з крісла. І ми побачимо, де буде "Динамо", - підкреслив Олександр Ярославський. - Сяду я ще колись поряд із Суркісом? Ніколи в житті. Я і так з ним не дуже поруч сідав».

Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» - «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок у поточному розіграші першості. Окрім того, низка функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали тривалі дискваліфікації.

За матеріалами Gazeta.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі