Плей-офф Суперліги: від дев'ятого чемпіонства "Будівельник" відділяє одна перемога

Поділитися
Плей-офф Суперліги: від дев'ятого чемпіонства "Будівельник" відділяє одна перемога Американець ДаХуан Саммерс став одним з кращих на майданчику, набравши 27 очок і зібравши 10 підбирань © http://budivelnyk.ua
Кияни близькі до того, щоб вдруге поспіль завоювати золоті медалі української елітної першості з баскетболу.

Київський "Будівельник" вдруге повів у фінальній серії до трьох перемог плей-офф Суперліги України, обігравши южненський "Хімік" в третьому поєдинку протистояння - 82:72.

Таким чином, київські "будівельники" знаходяться за крок від другого поспіль чемпіонства в Україні. Дев'ятий у своїй історії національний титул підопічні Айнарса Багатскіса можуть завоювати вже 13 травня, коли відбудеться четвертий матч серії.

Після того, як здобувачі золотих медалей чемпіонату України розписали мирову у Южному, ініціатива в серії перейшла на бік "Будівельника". По-перше, важливі домашні поєдинки кияни рідко програвали. А по-друге, згідно зі статистикою фінальних серій, команда, яка виграла перший матч на виїзді, в результаті ставала чемпіоном.

Однак у будь-якому випадку обґрунтованість своїх амбіцій "Будівельник" повинен був підтвердити перемогою. Вона, як личить фіналам, виявилася досить непростою.

За традицією нинішньої фінальної серії у першій половині зустрічі ініціативою володіли южненці. "Хімік" зробив ставку на кидки з дистанції (в тому числі і від героя матчу №2 Фрейманіса) і не прогадав. І хоча кілька разів "Будівельник" вів у рахунку, це був тимчасовий успіх. Підтвердженням тому став ривок гостей у другому періоді, коли два триочкові кидки закинув Гейтенс, а потім естафету підхопив Пол Ділейні. І якби не активність Саммерса, то відставання киян було значно більшим, ніж п'ять балів - 34:39.

Втім, після великої перерви ситуація змінилася. З одного боку южненці ніби "видали" все, що могли ще до великої перерви. З іншого, ніби зачекавши в засідці, збільшили пресинг у захисті. Ну а те, що у "Будівельника" є кому забивати, це відомо всім. Як результат, Саммерс, Лавринович і навіть Дроздов спільними зусиллями з партнерами вивели господарів вперед на кілька балів.

А ось у "Хіміка" у вирішальний момент не знайшлося лідера на майданчику. Американські легіонери по черзі спробували "врятувати вітчизну" поодинці, але щоразу наривалися на жорсткий захист киян. "Будівельник" здобув необхідний гандікап у 5-8 очок, який утримував до фінальної сирени.

Будівельник (Київ) - Хімік (Южне) - 82:72 (19:19, 19:22, 23:16, 21:15)

Б: Мінард (15 + 7 підбирань + 5 передач), Стрелнієкс (10 + 11 передач), Дроздов (8 + 5 підбирань), Саммерс (27 + 10 підбирань), Лавринович (13 + 5 підбирань + 4 передачі) - старт; Анісімов (9), Шаленга (0), Горбенко (0), Неруш (0).

Х: Ділейні (16 + 5 підбирань + 7 передач), Попов (3), Шулер (11), Тревіс (10 + 7 підбирань), Фрейманіс (18 + 5 підбирань) - старт; Гейтенс (8), Коваленко (2), Конєв (2), Завадський (2), Рябчук (0), Пустовий (0), Прокопенко (0).

Двоочкові кидки: 28/51 (55%) - 18/45 (40%).

Триочкові кидки: 2/9 (22%) - 7/20 (35%).

Штрафні кидки: 20/25 (80%) - 15/21 (71%).

Підбори: 38-38; передачі: 22-13; втрати: 7-9.

Рахунок у серії: 2-1 (перший матч - 74:65, другий - 70:73).

Зазначимо, що бронзові медалі Суперліги-2013/14 завоював маріупольський "Азовмаш", здолавши у фінальній серії "Донецьк" - 3-0. До цієї перемоги маріупольці прийшли без свого наставника чорногорця Звєздана Мітровіча, який достроково залишив азовську землю через нестабільну політичну ситуацію.

Нагадаємо, що четвертий матч фіналу відбудеться 13 травня о 19:00 на майданчику київського Палацу спорту. !zn

Читайте також:

Дворазовий чемпіон НБА розповів про дебютному сезоні українського баскетбольного таланту

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Україна в сім разів зменшить витрати на Євробаскет-2015

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі