Напередодні очної зустрічі "Динамо" і "Шахтар" не залишили шансів суперникам

Поділитися
Напередодні очної зустрічі "Динамо" і "Шахтар" не залишили шансів суперникам Нападник з Конго очолює список бомбардирів чемпіонату
У третьому турі чемпіонату Прем'єр-ліги кияни і донеччани набрали по три очки.

У третьому турі чемпіонату Прем'єр-ліги України київське "Динамо" обіграло 2:0 ФК "Севастополь", а донецький "Шахтар" в кінці другого тайму вирвав перемогу в одеського "Чорноморця" - 1:0.

"Гірники" очолили турнірну таблицю після того, як осічку на день раніше допустило дніпропетровське "Дніпро". В активі донеччан - 9 очок з 9 можливих при кращій, ніж у "Металіста", різниці забитих і пропущених м'ячів. "Динамо" ж піднялося з 7-го на 4-те місце.

І динамівці та "гірники" підходять до очного протистояння 4 серпня у відмінному настрої.

Кияни вирішили не випробовувати терпіння глядачів і відіграли весь поєдинок надійно в обороні і винахідливо, а головне - ефективно в нападі. У стартовому складі динамівців з'явився новачок Бенуа Тремулінас, який зайняв місце на лівому фланзі. Євген Селін перемістився в центр оборони до Євгена Хачеріді. Примітно, що австрійця Александара Драговича, з яким кияни оформили трудові відносини 26 серпня, у складі не виявилося.

Попереду ж Олег Блохін довірив місце в складі всім підписаним у червні-липні футболістам - Джермейну Ленсу, Юнесу Беланді і Дьємерсі Мбокані.

Однак спочатку вистрелив, в прямому і переносному сенсі цього слова, один із улюбленців Блохіна Лукман Аруна - нігерієць вразив ціль ударом метрів з 30-ти, і м'яч влетів точно в правий кут воріт Ігоря Литовки. Треба відзначимо, що голкіпер "Севастополя" чудово провів поєдинок, і якщо б не його реакція у грі на "стрічці", рахунок міг би бути значно більшим. Особливо хороший був Литовка у другому таймі.

Проте навіть кураж голкіпера не завадив Мбокані завершити потужну атаку точним ударом - конголезець забив в тому ж стилі, що і "Волині" - отримавши м'яч на лінії штрафного, він залишив не при справах кількох захисників і холоднокровно обіграв воротаря. Мбокані з 4-ма голами став кращим бомбардиром чемпіонату Прем'єр-ліги, випередивши Марко Девіча, у якого було три м'ячі у трьох матчах.

Команди не припинили грати, коли рахунок став 2:0 - і "Динамо", і "Севастополь" атакували, проте захист в останні хвилини зустрічі діяв надійно.

"Динамо" - "Севастополь" - 2:0 (1:0)

Голи: Аруна, 14 (1:0), Мбокані, 50 (2:0).

"Динамо" (Київ): М. Коваль, Тремулінас (Виду, 70), Селін, Хачеріді, Данилу Сілва, Мігел Велозу, Аруна, Беланда, Ярмоленко (Гусєв, 59), Ленс, Мбокані (Ідейє, 66).

"Севастополь": Литовка, Неплях, Чижов, Симоненко, Міколюнас, М. Левандовський, Карноза, Фарлей, Кожанов (Караваєв, 75), Ковпак (В. Коваль, 82), Кузнєцов (Жабокрицький, 68).

Покарання: Фарлей, 69. Карноза, 74 (попередження).

Судді: Дердо (Іллічівськ), Абдула (Харків), Дяденко (Кіровоград).

28 липня. Київ. НСК "Олімпійський".

Донеччани могли знову стати об'єктом сенсаційної новини, однак, як і в поєдинку з "Севастополем" зуміли дотиснути суперника під кінець ігрового часу. Одесити довгий час стримували натиск атак "Шахтаря", однак на 72-й Дуглас Коста вразив ціль і приніс важливі три очки своїй команді.

Треба відзначити, що "Чорноморець" намагався знайти щастя біля воріт господарів. Особливо важко довелося Андрію П'ятову на початку другого тайму, коли небезпечними ударами відзначилися Володимир Прийомов, Рінар Валєєв і Лоренцо Рієра.

Судячи з усього, "Чорноморець" провів плідну репетицію перед матчем Ліги Європи з "Црвеною Зіркою", який відбудеться 1 серпня.

"Шахтар" - "Чорноморець" - 1:0 (0:0)

Гол: Дуглас Коста, 72.

"Шахтар" (Донецьк): П'ятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі (Соболь, 56), Степаненко (Веллінгтон, 68), Алекс, Дуглас Коста, Фред (Гречишкин, 46), Тайсон, Луїс Адріану.

"Чорноморець" (Одеса): Безотосний, Андерсон Сантана (Вангелі, 46), Фонтанельо, К. Ковальчук, Зубейко, Ковальчук, Бобко, Валєєв, Рієра (Джа Джедже, 75), Прийомов, Самодін (Антонов, 68).

Покарання: Прийомов, 49. Бобко, 54 (попередження).

Суддя: Мосейчук (Чернівці).

28 липня. Донецьк. "Донбас Арена".

У ще одному матчі третього ігрового дня третього туру "Говерла" на виїзді здолала сімферопольську "Таврію" - 3:1. Кримчани не змогли залишити останнє місце у турнірній таблиці.

І НПМ
1 Шахтар 3 3 0 0 6:1 9
2 Металіст 3 3 0 0 5:1 9
3 Зоря 3 2 1 0 5:1 7
4 Динамо 3 2 1 0 5:2 7
5 Дніпро 3 2 0 1 6:3 6
6 Металург З 3 1 1 1 3:1 4
7 Ворскла 3 1 1 1 4:3 4
8 Металург Д 3 1 1 1 3:3 4
9 Волинь 3 1 1 1 2:4 4
10 Говерла 3 1 0 2 4:5 3
11 Арсенал 3 1 0 2 3:5 3
12 Іллічівець 3 1 0 2 1:4 3
13 Чорноморець О 3 0 2 1 2:3 2
14 Севастополь 3 0 1 2 2:6 1
15 Карпати 3 0 1 2 1:5 1
16 Таврія 3 0 0 3 1:6 0

Нагадаємо, що в четвертому турі на вболівальників чекає суперпротистояння у Донецьку - "Шахтар" - "Динамо". Гра відбудеться 4 серпня на "Донбас-Арені" о 19:00. !zn

Читайте також:

Два гола Марко Девіча принесли "Металісту" перемогу над "Іллічівцем"

Колишній "гірник" Левандовський вважає, що "Динамо" йде правильним шляхом

Ліга Чемпіонів: "Шахтар" заробив на Фернандо, "Динамо" - на Беланду

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі