Ліга Чемпіонів: "Базель" продовжив засмучувати фаворитів і в новому сезоні

Поділитися
Ліга Чемпіонів: "Базель" продовжив засмучувати фаворитів і в новому сезоні © fcb.ch
Швейцарська команда, незважаючи на втрату ключового захисника Драговича, який перейшов у "Динамо", не перестає дивувати, взявши реванш у "Челсі" за поразку в 1/2 фіналу Ліги Європи-2012/13.

У матчах другого ігрового дня першого туру групового турніру Ліги Чемпіонів сталося декілька несподіванок: "Челсі" поступився у Лондоні європейському середняку "Базелю".

Швейцарці, які втратили у міжсезоння ключового захисника Александара Драговича, здолали грізного суперника на чолі з Жозе Моурінью, взявши реванш за поразку у півфіналі Ліги Європи-2012/13.

Також дещо несподівано завершився поєдинок у Неаполі: "Наполі" розібрався з фіналістом торішньої Ліги Чемпіонів "Боруссією" - 2:1.

В групі E німецький "Шальке" розгромив румунський "Стяуа" 3:0, в квартеті F "Арсенал" виграв на виїзді у "Марселя" 2:1. "Атлетіко" впевнено виграв у "Зеніта" 3:1, а "Порту" на виїзді виявився сильнішим за "Аустрію" 1:0 - матчі пройшли в рамках змагань в групі G.

І, нарешті, в мілано-барселонівській боротьбі фаворити розібралися зі своїми суперниками: "Мілан" із "Селтіком" 2:0, а "Барселона" з "Аяксом" 4:0. В наступному турі у цьому квартеті гранди поміняються місцями, а суперпротистояння відбудеться вже в рамках 3-го ігрового дня.

"Базель", який "пошумів" у торішньому розіграші Ліги Європи, дійшов до півфіналу, а головне, на шляху залишив ні з чим більш фінансово забезпечені "Дніпро" і "Зеніт". Проте за крок до вирішального матчу його зупинив "Челсі". За результатами двох зустрічей лондонці виявилися сильнішими за "вискочок" і в підсумку виграли трофей.

Але головний тренер швейцарців етнічний турок Мурат Якін, напевно, володіє особливим даром: що б не відбувалося навколо колективу, скільки б гравців не йшло в інші команди, його підопічні виглядають на полі злагодженим механізмом навіть проти сильних опонентів.

"Челсі", втім, виходив на поле, маючи у пасиві поразки у чемпіонаті Англії від "Евертона".

"Челсі" (Лондон, Англія) - Базель (Базель, Швейцарія) 1:2

Голи: Оскар, 45 (1:0). Сала, 71 (1:1). Штреллер, 82 (1:2).

Челсі: Чех, Коул, Луїс, Кехілл, Іванович, ван Гінкель (Обі Мікель, 76), Оскар, Лемпард (Ба, 76), Азар, Вілліан (Мата, 67), Ето'О

Базель: Зоммер, Сафарі, Іванов, Шер, Возер, Штокер (Аєті, 82), Ф. Фрай, Діас, Сала (Джака, 88), Штреллер, Сіо (Дельгадо, 65)

Попередження: ван Гінкель - Діас.

Читайте також:

Уейн Руні оформив 200-й гол за "МЮ", ставши четвертим бомбардиром в історії клубу

Лідером з виручки на світовому трансферному ринку став російський "Анжі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі