Леннокс Льюїс підтримав Кличко в бажанні стати абсолютним чемпіоном світу

Поділитися
Леннокс Льюїс підтримав Кличко в бажанні стати абсолютним чемпіоном світу
Легендарний британський боксер вважає, що відхід Віталія Кличка з боксу подарує світу нового абсолютного чемпіона в суперважкій вазі.

Британський боксер, колишній абсолютний чемпіон світу Леннокс Льюїс вважає, що закінчення спортивної кар'єри українця Віталія Кличка піде на користь професійного боксу.

На його погляд, це дозволить Володимиру Кличку стати повторити його досягнення і стати абсолютним чемпіоном, тобто об'єднати пояси всіх провідних версій.

"Дуже здорово, що він це збирається зробити, і я сподіваюся, що у нього вийде, - сказав Льюїс в інтерв'ю британській газеті Evening Standard.

"З іншого боку, не дуже-то хочеться, щоб хтось замінив мене в ранзі абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі", - зазначив англієць.

Нагадаємо, Володимир Кличко заявив про бажання поборотися за вакантний титул чемпіона світу за версією WBC, який звільнився після відходу зі спорту його брата. Найближчим часом володар титулу буде оскаржений у зустрічі канадця Бермейна Стіверна і американця Кріса Арреоли.

Леннокс Льюїс зумів об'єднати чемпіонські пояси чотирьох провідних версій - WBA, IBF, IBO і WBC в листопаді 1999 року. Трохи пізніше Льюїса позбавили титулу WBA з-за того, що він відмовився проводити обов'язковий захист з претендентом Джоном Руїсом.

Примітно, що свій останній бій на профірингу Льюїс провів саме проти Віталія Кличка - 21 червня 2003 року британець виграв у українця технічним нокаутом у шостому раунді.

Льюїс впевнений, що догляд Віталія дасть хороший шанс Володимиру, адже брати спочатку відмовлялися від будь-якої можливості проведення бою між собою.

"Але все ж добре, що Віталій йде. Брати не хотіли зустрічатися один з одним, тобто, ми не могли побачити бою, на кону якого були б всі чотири престижних пояса. Зараз же це станеться, що здорово для суперважкій категорії", - резюмував британець.

Відзначимо, що наприкінці грудня Льюїс висловив підтримку Віталія Кличка в його політичній кар'єрі.

Раніше повідомлялося, що Володимир Кличко зустрінеться в квітні з австралійцем Алексом Липаи - у цьому матчі українця зобов'язали відстоювати титул за версією WBO. !zn

Читайте також:

Боксер Хитров у другому матчі на профірингу зустрінеться з програв всі бої американцем

"Українські Отамани" здобули впевнену перемогу в Алжирі, закріпивши лідерство в WSB

Олександр Усик нокаутував суперника у другому поєдинку на профірингу

Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик Василю Ломаченко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі