Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик Василю Ломаченку

Поділитися
Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик Василю Ломаченку © fightnews.com
Кубинський боксер Гільєрмо Рігондо готовий провести суперпротистояння з однією з головних надій українського боксу Василем Ломаченком.

Дворазовий олімпійський чемпіон з боксу кубинець Гільєрмо Рігондо, який перейшов у професійний бокс у 2009 році, заявив, що готовий зустрітися з українцем Василем Ломаченком, який володіє такими ж титулами на любительському рингу.

Чемпіон світу за версією WBA і WBO вважає, що його поєдинок проти українського новачка профі-рингу можливий у проміжній вазі: боксер, що втік з Острова Свободи, виступає у другій найлегшій вазі (55,2 кг), заявив, що його поєдинок з дворазовим чемпіоном Ігор українцем Василем Ломаченком може відбутися у проміжній ваговій категорії.

"Це був би великий бій. Я думаю, багато хто хотів би його побачити. Ми можемо зробити так, щоб цей поєдинок відбувся", - зазначив кубинський чемпіон.

Рігондо, який мав контракт із Top Rank - тією ж промоутерською фірмою, що і Ломаченко, - фактично закликав своїх менеджерів почати переговори з представниками українця.

"Хай тільки скажуть, скільки вони хочуть заплатити за цю подію. Ми з Ломаченком можемо зустрітися у проміжній ваговій категорії. Наприклад, у ваговій категорії до 56,245 кілограма. Якщо нам добре заплатять, то чому б і ні?" - заявив Рігондо в інтерв'ю Boxingscene.

ТАКОЖ: Ломаченко домовився про чемпіонський бій з мексиканцем Салідо

Зазначимо, що Рігондо є переможцем Ігор у Сіднеї та Афінах, де він виступав у ваговій категорії до 54 кілограмів. Ломаченко завоював золото Олімпійських ігор у Пекіні (до 57 кілограмів) та Лондоні (до 60), однак, перейшовши у професіонали, прийняв рішення почати кар'єру з напівлегкої ваги (57,2). Рігондо на професійному рингу здобув 13 перемог (8 - нокаутом) і не програв жодного бою.

Пояси WBO і WBA Рігондо здобув у 2013 році, а в липні нинішнього року захистив їх у поєдинку з ганцем Джозефом Агбеко.

Ломаченко ж завоював золото Ігор 2008 і 2012 роках, а також двічі ставав чемпіоном світу.

Нагадаємо, що Ломаченко після переходу у професіонали провів лише один бій, отримавши у ньому перемогу нокаутом в четвертому раунді, однак вже у другому поєдинку українець битиметься за пояс чемпіона світу за версією WBO з мексиканцем Орландо Салідо. Якщо матч відбудеться, то Ломаченко стане світовим рекордсменом - боксером, який вже у другому бою на профірингу отримає шанс боротися за чемпіонський титул.

Очікується, що зустріч мексиканця та українця пройде 1 березня у Нью-Йорку.

Слід зазначити, що поєдинки у проміжних категоріях стали популярними у США завдяки таким боксерам, як Флойд Мейвезер, Менні Пак'яо - зазвичай подібні зустрічі викликають великий інтерес телебачення, що дозволяє бійцям отримувати величезні гонорари. !zn

Читайте також:

У Кличка немає планів зустрічатися з переможеним Повєткіним

"Брехун" Девід Хей завершить кар'єру, так і не зустрівшись з Віталієм Кличком

Суперником Кличка стане австралійський Майк Тайсон, який здолав непереможного росіянина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі