Колишній воротар збірної Франції здобув перемогу у чемпіонаті з автоперегонів

Поділитися
Колишній воротар збірної Франції здобув перемогу у чемпіонаті з автоперегонів Бартез - не тільки хороший воротар, але і чемпіон в автоперегонах
Фаб'єн Бартез, який допоміг французькій збірної виграти чемпіонат світу у 1998 році, проявив себе в іншій сфері, ставши найкращим автогонщиком на батьківщині.

Колишній голкіпер збірної Франції з футболу й англійського "Манчестер Юнайтед" Фаб'єн Бартез виграв чемпіонат Франції з автоперегонів у серії "Гран Туризмо", повідомляють французькі ЗМІ.

На автодромі Поль Рікар поблизу Марселя пройшли фінальні перегони сезону, за підсумками яких Бартез, виступаючи на Ferrari F458, став п'ятим і восьмим.

У результаті прославлений воротар мав першість у загальному заліку чемпіонату країни з 174-ма очками, випередивши найближчого переслідувача на 21 бал.

Серед його суперників був легендарний Себастьян Леб - дев'ятиразовий чемпіон світу з ралі, що завершив блискучу кар'єру в ралійних серіях у нинішньому сезоні.

Автоперегони є давньою пристрастю Бартеза, але професійно він зміг ними зайнятися лише після завершення кар'єри футболіста. У складі збірної Франції він відіграв 87 матчів і став чемпіоном світу у 1998 році і чемпіоном Європи - у 2000-му.

У 2008 році Фаб'єн спробував свої сили у кузовних перегонах, взявши участь у Кубку Франції, а з 2011 року почав виступати в елітному чемпіонаті "Гран Туризмо", в категорії GT-3. У тому ж році він виграв Gentlemen Trophy.

Нагадаємо, Бартез був одним із тих, хто не дозволив українській збірної потрапити на чемпіонат Європи-2000 з першого місця у відбірковій групі. Тоді українці двічі зіграли внічию з Францією 0:0, а у виїзному поєдинку у Парижі Бартез відбив блискучий удар Андрія Шевченка - єдиний по-справжньому гольовий момент за всю гру.

Останнім часом Бартез допомагав своїми порадами тренерському штабу "Парі Сен-Жермен", який очолює його колишній партнер зі збірної Лоран Блан. !zn

Читайте також:

Французькі футболісти оголосили страйк через "податок Депардьє"

Колишній тренер збірної Франції назвав матчі з Україною формальністю

Фоменко і Заваров вважають, що збірній України під силу здолати Францію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі