КХЛ поповнила свої лави "Джокерами" з Гельсінкі

Поділитися
КХЛ поповнила свої лави "Джокерами" з Гельсінкі Гарячі фінські хлопці будуть грати у КХЛ © mtv3.fi
Російська ліга, в якій виступають представники України, Білорусі, Латвії, Чехії, Словаччини, Казахстану та Хорватії, поповнила свої лави фінським клубом, який шість разів здобував золото місцевого чемпіонату.

Фінський "Йокеріт" увійде до складу Континентальної хокейної ліги, повідомляється на офіційному сайті клубу з Гельсінкі.

Очікується, що фінський клуб дебютує у лізі у сезоні-2014/15, ставши 29-м учасником змагань.

Перемовини про входження клубу до КХЛ вели з літа, а сьогодні сторони владнали всі деталі. Однією з основних умов вступу "Йокеріта" до КХЛ було схвалення фінської SM-ліги, і сьогодні його було отримано. В якому дивізіоні виступить один з найбільш популярних клубів Фінляндії - поки не відомо.

"Ми дуже пишаємося тим, що будемо представляти Фінляндію і фінський хокей у хокейній лізі світу, що найбільш швидко розвивається. Збираємося боротися за перемогу у чемпіонаті і ставити найвищі завдання, тому вже зараз починаємо готуватися до серйозного виклику", - сказав президент "Джокерів" Харрі Харкімо.

Шестиразовий чемпіон Фінляндії, а також дворазовий володар Кубка Європейських чемпіонів "Йокеріт", заснований у 1967 році, стане першим фінським клубом у КХЛ, де представлено щонайменше три десятка фінських хокеїстів.

Раніше повідомлялося, що російські підприємці Геннадій Тимченко, а також Аркадій і Борис Ротенберг придбали частку акцій клубу, в тому числі й палац "Хартвалл Арена", який є домашньою ареною "Джокерів".

Примітно, що вболівальники "Йокеріта" негативно відгукувалися про можливий вступ команди у російську лігу, віддаючи перевагу внутрішньому чемпіонату, який грає на провідних ролях у Європі. Любителі хокею у Фінляндії вважають, що ігри в КХЛ не можуть дати їм того напруження, емоційного рівня суперництва, який є у національній першості.

"Спочатку росіяни забрали у нас Карелію, тепер - народну команду", "Ми граємо, ви відмиваєте гроші" - такі фрази з'явилися у фінській блогосфері, як тільки стало відомо, що почалися переговори про вступ "Йокеріта" до КХЛ.

Нагадаємо, напередодні сезону-2013/14 до КХЛ вступили клуб з Хорватії "Медвешчак" і "Адмірал" з Владивостока. Український представник - донецький "Донбас" - став учасником чемпіонату КХЛ влітку 2012 року. !zn

Читайте також:

В Європі відродять традиції хокейних клубних турнірів

Російський коментатор КХЛ у прямому ефірі закликав відпрацьовувати силові прийоми опозиції

На старті 22-го чемпіонату України з хокею "Білий Барс" двічі обіграв "Компаньйон"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі