Кабмін схвалив законопроект про заборону порушникам відвідувати футбольні матчі

Поділитися
Кабмін схвалив законопроект про заборону порушникам відвідувати футбольні матчі © football.ua
Найближчим часом квитки на футбол будуть іменними. Подібне нововведення допоможе правоохоронним органам забезпечувати порядок на стадіонах, вважають автори законопроекту.

Кабмін схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за здійснення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів)", розроблений Міністерством внутрішніх справ.

У повідомленні УЗГ МВС України йдеться, що метою розробки цього законопроекту є приведення законодавства України з питань забезпечення громадського порядку під час проведення масових спортивних заходів у відповідність до міжнародних стандартів.

Законопроект передбачає введення нового виду адміністративного стягнення у вигляді заборони відвідувати футбольні матчі особам-порушникам. Для ефективної реалізації цього виду стягнення правоохоронці пропонують ввести персоніфіковані квитки на футбольні матчі із зазначенням імені та прізвища глядача.

Окрім того, законопроектом передбачено встановлення адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони.

Відзначимо, що раніше подібну систему було введено в Росії - там, щоб потрапити на футбольний поєдинок, необхідно пред'являти паспорт при купівлі квитка.

Фахівці відзначають, що введення персоніфікованих квитків позитивно вплине у боротьбі з перекупниками напередодні важливих матчів, які викликають підвищений інтерес у глядачів. !zn

Читайте також:

Ажіотаж на "Олімпійському": уболівальники складали списки і займали чергу з ночі

Вболівальники "Динамо" і "Карпат" надіслали відкритого листа президенту ФІФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі