Хокейна Ліга Чемпіонів пройде без клубів із Росії

Поділитися
Хокейна Ліга Чемпіонів пройде без клубів із Росії © rationallibertariancorner.com
Міжнародна федерація хокею готова розпочати змагання кращих команд Старого Світу без представників Континентальної хокейної ліги.

У Міжнародній федерації хокею повідомили, що з серпня буде відроджено турнір найкращих європейських клубів під назвою Ліга Чемпіонів.

Планується, що перший розіграш турніру почнеться у серпні 2014 року і триватиме до лютого 2015-го. Про всі подробиці формули проведення Ліги Чемпіонів стане відомо пізніше.

У змаганнях візьмуть участь 26 клубів з шести країн Європи, які і стануть засновниками ліги. У списку учасників не було жодного представника Континентальної хокейної ліги - незважаючи на те, що в ІІХФ і КХЛ говорили про відновлення переговорів щодо представництва у ЛЧ однієї з кращих європейських ліг.

Таким чином, попередній список учасників виглядає наступним чином: "Ред Булл", "Відень Кепіталз" (обидва - Австрія), "Ліберець", "Пардубіце", "Спарта", "Вітковіце" (всі - Чехія), ІФК, "Ювяскюля", "КалПа", "Кярпят", "Таппара", ТПС (Фінляндія), "Маннхейм", "Айсберен", "Інгольштадт", "Крефельд" (всі - Німеччина), "Берн", "Фрібург", "Цюріх", "Цуг" (усі - Швейцарія), "Юргорден", "Фрелунда", "Ферьєстад", "ХВ-71", "Лінчепінг", "Лулео" (всі - Швеція).

Втім, передбачається, що у турнірі можуть взяти участь ще кілька команд, які отримають від організаторів спеціальні перепустки wild-card.

Нагадаємо, що у попередньому, і поки єдиному розіграші Ліги Чемпіонів перемогу здобув швейцарський "Цюріх", якому вдалося несподівано здолати у фіналі російський "Металург" із Магнітогорська.

Головний тренер збірної України та донецького "Донбасу" Андрій Назаров вважає, що у рішенні ІІХФ немає нічого епохального - це буде звичайний клубний турнір, а без КХЛ він приречений на коротке життя.

"Відверто кажучи, мені як тренеру команди КХЛ від цього рішення ні спекотно, ні холодно. У нас йде чудова і дуже напружена регулярна першість, в якій воюють навіть за половину очка".

"Не треба плутати футбол, який давно завоював і об'єднав Старий Світ, з хокеєм. Не знаю всіх, що називається, політичних і фінансових мотивів, але, думаю, без підтримки спонсорів КХЛ Ліга чемпіонів навряд чи стане довгожителем на нинішньому європейському просторі. Вважаю, що КХЛ сьогодні є потужною, самодостатньою лігою, якій ризики, пов'язані з запуском нових, часом відволікаючих проектів, просто не потрібні. Всю увагу потрібно приділяти внутрішньому розвитку нашої ліги, посиленню ролі комерційної складової, просуванню продукту. В цьому сенсі у нас є такий орієнтир, як НХЛ, яка самодостатня і прекрасно почувається", - зазначив Назаров.

Нагадаємо, нещодавно повідомляли, що з нового сезону повноцінним учасником чемпіонату КХЛ стане фінський клуб "Йокеріт", яким володіють російські бізнесмени - брати Ротенберги. !zn

Читайте також:

У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

"Донбас" обіграв команду воротаря з Києва, який прийняв російське громадянство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі